Anasayfa > Teknoloji Haberleri > COVID-19 5G Bağlantısı Kuran Tweetler Engelleniyor!

COVID-19 5G Bağlantısı Kuran Tweetler Engelleniyor!

COVID-19 5G teknolojisi aracılığı ile yayılmaya çalışıyor komplo teorilerine Twitter geçit vermeyecek. Detaylar haberimizde. 

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde küresel bir pandemi boyutuna ulaşan COVID-19 salgını dünya genelinde çok fazla sayıda can kaybına yol açmış durumda. Bu süreçte salgın hakkında birçok yanlış bilgi de özellikle internet yoluyla yayılıyor. Bu yanlış bilgilerden belki de en akla mantığa sığmayanı COVID-19 5G yoluyla yayılıyor iddiası.

Salgının 5G teknolojisi sayesinde yayıldığı, yayılmasa bile 5G sayesinde insanların bağışıklık sistemlerinin zayıflatılarak virüse yakalanmalarının kolaylaştırıldığı teorileri dünya çapında kendine birçok destekçi bulmuş durumda. Twitter bu komplo teorisinin ve hiçbir bilimsel dayanağı olmayan fikirlerin yayılmasını önlemek için COVID-19 5G bağlantısı kuran gönderileri engelleme kararı aldı.

COVID-19 5G

İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde 5G istasyonlarına saldıran insanların yanı sıra bu fikrin özellikle sosyal medya platformları üzerinde de birçok takipçisi bulunuyor. Üstelik bunların sayıları ülkemizde de hiç az değil. İnsanların COVID-19 salgını konusunda bilinçlendirilmesi, yanlış bilgilerin önlenmesi ve halkın paniğe sevk edilmemesi için Twitter‘ın vermiş olduğu karar oldukça önemli.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir