Anasayfa > Teknoloji Haberleri > CryptoPunks Eserleri NFT İle 16.9 Milyon Dolara Satıldı

CryptoPunks Eserleri NFT İle 16.9 Milyon Dolara Satıldı

CryptoPunks eserleri NFT değerleriyle dudak uçuklattı. 9 parçadan oluşan koleksiyon sanal açık artırma ile 16.9 milyon dolara satıldı.

NFT son zamanların en anlaşılamayan ve en çok da merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sanatçıları heyecanlandırıp yüzlerini güldüren, genel toplumun ise ne olduğunu tam olarak anlayamadığı NFT ile ilgili son dudak uçuklatan rakam CryptoPunks eserlerinin 16.9 milyon dolara satılmasıyla geldi. Christie’s isimli açık artırma evinde sanal açık artırmaya sunulan 9 parçalık dijital sanat eserlerinin değeri artırma başladığında 7 ila 9 milyon dolar arasında tanımlanmıştı. 9 CrypoPunks isimli koleksiyondaki eserler, sanatçının 2, 532, 58, 30, 635, 602, 768, 603 ve 757 numaralı ve isimli eserlerinden oluşuyor. Oldukça basit ve piksel art tarzında çizilmiş olan punk karakter portrelerinin sahibinin gerçek kişiliği ise bilinmiyor.

Clubhouse Android İçin Nihayet Yayınlandı

Aslına bakılırsa, NFT dünyasını takip edenler için bu haber şok niteliği taşımıyor. CrypoPunks NFT ilk çıktığı dönemde yaratılan ilk projelerden biriydi. Bu anlamda teknolojinin ilkleri arasında olan eser, NFT çevrelerinde oldukça iyi tanınıyor. Piksel art şeklindeki portrelerin algoritmayla yaratıldığı ve 10.000 değişik türünün olduğu da koleksiyonla ilgili bilinen diğer detaylar arasında yer alıyor.

NFT’ler sanatçıların eserlerine dijital telif damgası verilmesini sağlayan bir sistem. Özellikle dijital sanatçı çevrelerinde sıklıkla yaşanan çalma ve esinlenme gibi problemlerin NFT’yle engellenmesi hedefleniyor. Sanatçıların büyük rağbet ettiği teknoloji, vergi ve para aklama gibi tartışmaların ise ortasında bulunuyor. Her ne olursa olsun NFT ile ilgili konuşmaların giderek artacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir