Anasayfa > Blog > CS:GO Gravity Kodu (Yer Çekimi Kodu) Nasıl Kullanılır?

CS:GO Gravity Kodu (Yer Çekimi Kodu) Nasıl Kullanılır?

Valve’in popüler CS:GO oyununda yer çekimini değiştirmek için yazılan gravity kodu nedir, nasıl kullanılır?

Counter-Strike: Global Offensive’in oyunculara kodlar sayesinde verdiği özgürlük son bulmuyor. Silah tutuşundan nişangâha, para ve can sınırından süreye kadar birçok şeyi değiştirebileceğiniz oyunda bu sayede tam olarak istediğiniz deneyimi yaşayabiliyorsunuz. CS:GO kapsamında bulunan bir diğer kod ise yer çekimi değerini değiştirmek için kullanılan gravity kodu. Peki bu kod tam olarak nedir, nasıl kullanılır? Gelin birlikte öğrenelim.

cs:go

CS:GO Gravity Kodu

  • sv_gravity x

X yerine istediğiniz değeri girerek oynadığınız özel oyundaki yer çekimi değerini dilediğinizce değiştirebiliyorsunuz. CS:GO’da varsayılan gravity değerinin 800 olduğunu, normal ayarlara dönmek isterseniz sv_gravity 800 kodunu girmeniz gerektiğini de belirtelim.

800’den daha az bir değer girmeniz durumunda yer çekimi azalacak, daha yükseğe zıplayacaksınız. 800’den yukarıda bir değer girerseniz ise oyundaki yer çekimi artacak ve zıplamanız çok zor hâle gelecek.

CS:GO Konsol Açma

CS:GO Gravity Ayarları

Oyunun yer çekimi ayarlarının değiştiği bir mod olan Uçan Gözcü’deki yer çekimi değeri 230. Bu modun gravity ayarlarını kullanmak isterseniz sunucunuzda sv_gravity 230 kodunu girmeniz yeterli olacaktır.

Daha önce yapılan araştırmalarda Güneş sistemimizdeki gök cisimlerinin yer çekimi değerlerinin CS:GO’ya da uyarlandığını görüyoruz. Olur da arkadaşlarınızla belli gezegenlerin yer çekimi değerini kullanarak oynamak isterseniz aşağıdaki değerleri kullanabilirsiniz.

  • Merkür: 302.4
  • Dünya: 800
  • Venüs: 725.6
  • Mars: 301.6
  • Ay: 132.8
  • Satürn: 732.8
  • Uranüs: 711.2
  • Plüton: 47.2
  • Neptün: 896

Örneğin Ay’ın yer çekimi değerini kullanmak isterseniz konsola sv_gravity 132.8 komutunu girmeniz yeterli olacaktır. Konsol açma konusunda sorun yaşıyorsanız yukarıdaki butondan CS:GO konsol açma rehberimize de ulaşabilirsiniz.

İşinize Yarayabilecek Diğer CS:GO Kodları

Umarız CS:GO kapsamında kullanımını gösterdiğimiz gravity kodu işinize yarar. Oyun deneyiminizi kişiselleştirmek veya performansınızı artırmak için kullanabileceğiniz viewmodel ayarları, crosshair kodları, silahı sol ele alma gibi yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir