Anasayfa > Sanat Haberleri > Dijital Yayın Platformu Quibi Kapanıyor!

Dijital Yayın Platformu Quibi Kapanıyor!

Netflix, Amazon gibi dijital yayın platformlarına rakip olarak 6 ay önce piyasaya çıkan Quibi, bugün itibarıyla kapanacağını duyurdu.

Walt Disney Studios’un eski başkanlarından, Shrek’in yapımcısı olarak da tanıyabileceğiniz Jeffrey Katzenberg‘ün kurucusu olduğu Quibi adlı yayın platformu bundan 6 ay önce kullanıcı erişimine açılmıştı. Mobil kullanımı öncelik olarak belirleyen yayın platformunun televizyon üzerinden kullanımı üzerinde çalışmaları başlamıştı. Maksimum 10 dakikalık içerikler üretmesiyle rakiplerinden farklı bir yayın politikası izleyen Quibi’nin kurucuları tarafından yayınlanan açık mektupla kapanacağı duyuruldu.

Jeffrey-Katzenber-quibi-sb
                                                        Quibi’nin Kurucusu Jeffrey Katzenberg

1,5 milyon aktif kullanıcı ve 3,5 milyon indirilmesi olan platform hakkında yayınlanan mektupta kapanış sebebi olarak projenin istenen nokta gelemeyişi gösterildi. 2 milyar dolar yatırım alan Quibi’nin 1,7  milyar dolar zararının olduğu konuşuluyor. Platformun kurucuları ellerinde kalan 350 milyon doları yatırımcılara iade edeceklerini duyurdular. Steven Spielberg, Sophie Turner, Jennifer Lopez gibi Hollywood’un başarılı isimlerini bünyesinde toplamayı başaran Quibi’nin orijinal içerikleri de eleştirmenler tarafından pek sevilmemişti. 3 aylık deneme süreci sonunda kullanıcılarının %92’sini kaybeden platformun kurucuları, kapanma kararında korana virüsün de önemli bir etken olduğunu söyledi.

Platformun kurucuları Facebook, Apple gibi şirketlere satılma ihtimali konuşulurken görüşmelerin olumlu geçmemesi sebebiyle denenebilecek her yolu deneyen kurucular sonuç olarak kapanış kararı aldılar. Orijinal içeriklerin farklı platformlara satışının yapılması söz konusu. Ne zaman kapanacağı henüz kesinleşmese de platformun önümüzdeki birkaç ay içerisinde kullanıcıların abonelikleri tamamlandıktan sonra kapanması planlanıyor.

Quibi’nin içeriğini daha detaylı okumak için ilgili yazımıza aşağıdaki butondan ulaşabilirsiniz.

Netflix’e Yeni Rakip Quibi Yayında!

Hakkında Berfin ERGİN

Az şey bilip çok şey söyleyen bir sinema tutkunu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir