Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Discord Microsoft Tarafından Satın Alınabilir

Discord Microsoft Tarafından Satın Alınabilir

Discord Microsoft tarafından 10 milyar dolara satın alınabilir. Söylentilere göre teknoloji devi Microsoft satın alım için ilk adımları attı. Detaylar haberimizde.

Video oyunu oynayanlar için geliştirilmiş bir sesli sohbet uygulaması olan Discord 250 milyondan fazla kullanıcısıyla hayatlarımızda önemli bir yer edindi. Özellikle salgının ardından iş toplantıları, doğum günü partileri, çeşitli etkinlikler Discord üzerinden düzenlenir oldu. Discord, Among Us gibi oyunların patlamasıyla hiç oyun oynamamış olan kullanıcıların bile telefonlarına, bilgisayarlarına girmeyi başardı. Jason Citron yarattığı uygulamada Skype ve TeamSpeak gibi rakiplerinin eksiklerini iyice analiz ederek yaptıkları hataları tekrarlamadı ve kısa sürede çok daha popüler oldu. Bu popülerlik son zamanda bazı teknoloji devlerinin dikkatini çekmeye başladı. Bu devlerin başında ise Microsoft geliyor.

Join us on the Official Travian: Legends Discord server! - Travian: Legends Blog

Discord Microsoft Tarafından Satın Alınabilir

Söylentilere göre Discord için 2 ihtimal var. Bazı kaynakların söylediğine göre Discord bir satın alınma durumuna hoş gözle bakmıyor. Dolayısıyla ilk ihtimale göre Discord halka arz için başvurabilir ve hisselerini halka açabilir, bu durumda Discord’un tüm hakları kurucusunda kalmaya devam eder.

İkinci ihtimal ise medyayı oldukça heyecanlandırıyor. Bu ihtimale göre Discord satılabilir! Microsoft’un Discord’u satın almak üzere tam 10 milyar doları gözden çıkarabileceği iddia ediliyor. Muhtemel alıcılar arasında Epic Games ve Amazon gibi devler de var. Ortada henüz resmi bir teklif yok ve iki taraf da herhangi bir görüşme iddiasını doğrulamadı, bu sebeple iddiaların sadece spekülasyon olabileceğini unutmamakta yarar var.

Twitter Temsilci Atayacağını Açıkladı!

Microsoft’un Discord’u alma durumunda ise bizleri heyecan verici gelişmeler bekleyebilir. Yeni haberleri bekleyip Discord’un serüvenini izlemeyi sürdüreceğiz.

SaveButonu Discord sunucusuna katılmak için bu linke tıklayabilirsiniz!

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir