Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitter Temsilci Atamaya Hazırlanıyor

Twitter Temsilci Atamaya Hazırlanıyor

Sosyal medya yasasının yükümlülükleri gereğince ülkemizde temsilci bulundurmak zorunda olan Twitter temsilci atayacağını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Çok tartışılan ve sosyal medya yasasının kabulü ile birlikte sosyal medyanın devleri için ülkemizde kritik bir süreç başlamıştı. Yasa  gereğince ülkemizdeki günlük trafiği 1 milyon ve üzeri olan siteler resmi olarak bir temsilcilik açmak zorundalar. Temsilci atamayan sosyal medya platformlarına ise üçer aylık periyotlarla cezalar uygulanmakta. İlk etapta 10 milyon Türk Lirası cezaya çarptırılan platformlar ikinci etapta ise 30 milyon Türk Lirası ödemeye mahkum edilmişlerdi. Bu cezaların ardından YouTube ve Facebook gibi devler ülkemize temsilci atayacaklarını açıklamışlardı.

Twitter temsilci

Bu adımların ardından ise gözler Twitter cephesine çevrilmişti. Ülkemizdeki günlük trafiği 1 milyonun üzerinde olan sosyal medya devi tüm bu cezaların yanı sıra üçüncü etap yaptırımı olan reklam yasağı cezasına da çarptırılmıştı. Bu cezanın ardından ise Twitter cephesinden beklenen hamle geldi ve ülkemizde temsilci atayacağı açıklığa kavuşmuş oldu. Twitter bu hamlesi ile birlikte yaptırımların sondan bir önceki adımı olan bant genişliğinin daraltılması cezasından da paçayı sıyırmayı başarmış durumda.

Twitter‘ın da ülkemize temsilci ataması ile birlikte geride yalnızca Pinterest kalmış oldu. Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmamış olan platform böyle giderse bant genişliğinde kısıtlamaya gidilecek. Twitter‘ın yanı sıra ülkemizde temsilciliği bulunan diğer sosyal medya devleri ise Facebook (dolayısıyla Instagram), TikTok ve YouTube.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir