Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Discord, YouTube Entegrasyonu İçin Test Sürecine Başladı

Discord, YouTube Entegrasyonu İçin Test Sürecine Başladı

Geçtiğimiz haftalarda, Discord’da pek çok kullanıcının aynı anda müzik dinlemesini sağlayan müzik botları devre dışı bırakılmıştı. Ryhtm ve Groovy takma adlarıyla bildiğimiz bu botların kaldırılması aslında Discord için YouTube entegrasyon sürecinde neredeyse sona gelindiğinin habercisiydi.

Rythm Bot Discord Kullanıcılarına Veda Ediyor

Bir süredir Entegrasyon süreci devam etmekte. Bu ortak çalışmanın pratikte eski Discord özelliklerine kıyasla pek fark yaratacağını söyleyemeyiz. Yine de bazı değişiklikler ve yenilikler mevcut.

Discord, YouTube Entegrasyonunu Birkaç Sunucuda Test Etmeye Başladı

The Verge‘nin haberine göre Discord sunucusunda YouTube üzerinden video izlemeye yarayacak olan “Birlikte İzle” özelliği test ediliyor. Birlikte İzle özelliği yakın zamanda tüm Discord sunucularında kullanabilir hale gelecek. Bu özellik sayesinde; arkadaşlarımız ile birlikte video izleyebilecek, oynatma listesi oluşturabileceğiz.

discord-youtube-entegrasyonu-icin-test-surecine-basladi

Yeni sistemin bazı kullanıcıların canını sıkacak bir özelliği de mevcut. Birlikte İzle özelliği sayesinde YouTube videolarına erişirken reklamlara da maruz kalacağız. Söz konusu özelliği ilk kullanımınızda karşınıza reklam göreceğinizi belirten bir uyarı çıkacak. Google‘nin, müzik botlarının kapatılması konusundaki baskısının nedeni de Discord‘un müzik botlarından herhangi bir reklam geliri alamamasıydı.

discord-youtube-entegrasyonu-icin-test-surecine-basladi

YouTube aracılığıyla desteklenecek olan Birlikte İzle özelliği, Google‘ın baskıları sonucu Discord tarafından aniden devre dışı bırakılan popüler müzik botları Ryhtm ve Groovy‘nin yerini tutacak gibi görünüyor. Ancak kullanıcılar ne kadar memnun kalacak, bunu zaman gösterecek.

Sürecin ekim ayının sonunda tamamlanması bekleniyor. Ayrıca GameLabs sunucusunda özelliği test etmek de mümkün.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir