Anasayfa > Sanat Haberleri > Disney’in Yeni Animasyon Filmi Encanto İlk Fragman İle Karşımızda

Disney’in Yeni Animasyon Filmi Encanto İlk Fragman İle Karşımızda

Disney’in yeni animasyon filmi Encanto ilk fragman ile nihayet karşımızda. Önümüzdeki yıl seyirciyle buluşmaya hazırlanan filmin detayları haberimizde.

Geçtiğimiz yıllarda Pixar‘ın yapımcılığını, Disneyin ise dağıtımını üstlendiği animasyon filmi Coco, Oscar Film Festivalinden En İyi Animasyon Ödülü‘nü almıştı. Meksika’da kutlanan ‘Ölüler Günü’nden ilham alınarak yazılan senaryo, Latin Amerika kültürünün etnik renkleri ve hareketli müzikleri ile harmanlanmış, sonuçta ortaya hem çocuklar hem yetişkinler için izlemesi zevkli bir animasyon filmi çıkmıştı.

Disney‘in yeni animasyon filmi Encanto‘nun hikayesi ise tıpkı Coco‘da olduğu gibi Latin Amerika ülkelerinden birinde, Kolombiya‘da geçiyor. İspanyolca’da ‘büyü, cazibe‘ anlamına gelen Encanto, bizi büyülü ve renkli bir dünyaya götüreceğe benziyor. Filmin konusu hakkında şuanda tek bildiğimiz büyülü güçleri olan bir ailede yaşayan ama kendisi büyü yapamayan Mariana‘nın hikayesinin anlatılacak olması. Filmin yönetmenliğini Zootopia ve Tangled‘in yönetmeni Byron Howard, ve  Jared Bush, yardımcı yönetmenliğini ise Amerikalı oyun yazarı Charise Castro Smith yapıyor. Lin-Manuel Miranda filmin şarkılarını, Clark Spencer  ve Yvett Merino Flores ise filmin yapımcılığını üstleniyor.

Disney‘in yeni animasyon filmi Encanto için ilk fragman ve filmin yapımında emeği geçenlerin isimler, Disney’in resmi Twitter hesabında yapılan paylaşım ile duyurulmuştu.


Encanto‘nun fragmanı,  Encanto, sizi Kolombiya‘ya, büyücü bir ailenin yaşadığı büyülü bir eve götürür…” sözleri ile yeterince merak uyandırıyor. Ancak henüz ilk tanıtım filminde senaryoya dahil detayları göremiyoruz. Bu yüzden Disney‘in yakında ikinci bir tanıtım filmi yayınlaması bekleniyor. Filmin beyaz perdede izleyici ile buluşmasının ise 2021’in son aylarında olması planlanıyor.

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir