Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Dogecoin Fiyatı 25 Cent’e Yükseldi

Dogecoin Fiyatı 25 Cent’e Yükseldi

DogeCoin değeri 25 cente yükseldi. İnternet memeinden esinlenerek yapılan DogeCoin, kripto paraların yükselen değerlerinden biri haline geldi.

Shiba Inu köpeğinden yapılan Doge meme’i yıllardır internet köşelerinde gururla dolaşıyor. Bu sevimli köpekten esinlenerek yapılmış DogeCoin ise, bir parodi olarak ortaya çıkmasına karşılık giderek değer kazanmaya devam ediyor. Krito para birimi tarihinde ilk defa 25 cent’e yükselerek kendi rekorunu kırmış oldu. DogeCoin’in toplam piyasaya değer ise dudak uçuklatan bir 33 milyar dolara ulaştı.

Memes Ne Demek? Video Memes Nedir?

İnternete ironi ve komedi amacıyla konulan kripto para birimi bir anda popülerleşti. O kadar ki, Tesla kurucusu Elon Musk bile kendine Dogecoin edindi ve Twitter üzerinden paylaştı. Binlerce insanın Twitter, Facebook ve Reddit üzerinden geyiğini yaptıkları Dogecoin, dikkat çekici bir piyasa hacmine ulaşmayı başardı.

Dünyada en ünlü kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum. Ancak, kripto para çevreleri çok daha geniş bir dünyayı kapsıyor. Camia içinde daha küçük ve değersiz para birimleri “shitcoin” isimleriyle anılıyor. Geçtiğimiz yıla kadar bu para birimlerine örnek olarak gösterilebilecek olan DogeCoin, Ocak ayının başından itibaren bu ligden çıktı ve neredeyse gerçek bir kripto para birimi halini aldı.

Kripto para evreninde, tıpkı Dogecoin gibi memelerden yapılmış ve eğlenceli bir çok para birimi ve token sistemi bulunuyor. Ancak Dogecoin bu altcoinlerin arasından sıyrılarak, Elon Musk’ın bile dikkatini çeken eğlenceli mi eğlenceli yeni bir konuşma konusu haline geldi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir