Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Donald Trump Twitch ‘ten Banlandı!

Donald Trump Twitch ‘ten Banlandı!

Yaptığı her açıklaması ile gündeme oturmayı başaran Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump Twitch üzerinden banlandı! Detaylar haberimizde.

Sosyal medya mecralarını aktif olarak kullanması ile de bilinen Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump geçtiğimiz aylarda bir Twitch hesabı açarak seçim çalışması için yaptığı mitinglerden bazılarını buradan da yayınlamaya başlamıştı. Trump Minneapolis kentinde düzenlediği mitingden yaptığı ilk canlı yayınında 12 bin izlenmeyi de aşmayı başarmıştı.

Twitch hamlesi ile özellikle genç seçmelere ulaşmayı hedefleyen Trump‘ın hayalleri ise suya düşmüş durumda. Yapılan açıklamalara göre Donald Trump ‘ın Twitch hesabı nefret söylemleri içerdiği gerekçesi ile askıya alındı. Politikaları doğrultusunda ayrım gözetmeksizin nefret söylemi içeren her türlü hesabın kapatıldığını ve kapatılmaya devam edileceğini belirten yetkililer bu konuda oldukça hassas olduklarını da belirttiler.

Donald Trump Twitch

Özellikle gençlerin kullandığı bir platform üzerinde nefret söylemi gibi unsurlara göz açtırılmaması elbette ki olumlu bir karar. Siyahi Amerikan vatandaşı George Floyd‘un bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonrasında daha çok gündeme gelmeye başlayan ırkçılık ve nefret söylemi gibi konularda eleştiri oklarının hedefi olan Donald Trump bakalım bu ban hakkında herhangi bir açıklama yapacak mı?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir