Anasayfa > İncelemeler > Drift 21 İnceleme – Kemerlerinizi Bağlayın (Erken Erişim)

Drift 21 İnceleme – Kemerlerinizi Bağlayın (Erken Erişim)

Drift 21

Henüz erken erişimde olan bu drift temalı yapımın final versiyonunu merakla bekliyoruz.

7.5

Arabanızın kontrollerini yapın, motorları çalıştırın ve kemerlerinizi bağlayın. Bu yolculuk pek de rahat olmayacak. İşte karşınızda Drift 21.

Drift 21 Nedir?

Drift 21 geliştiricliği ECC GAMES S.A tarafından üstlenilen ve 505 Games tarafından yayıncılığı yapılan bir “drift oyunu”. Geliştiricilerin de belirttiğine göre oyunun temel hedefi drift fanlarını tatmin edecek bir deneyim sunmak. Oyun ne tam olarak bir yarış oyunu ne de tam olarak bir tamircilik simülasyonu. Bu cümle negatif bir etki yaratsa da tam aksine oyun her iki türün de iyi özellikleri ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca incelememizin devamına geçmeden önce oyunun henüz “Erken Erişim” aşamasında olduğunu belirtmekte de fayda var.

Sanayicilik Kısımları

Drift 21

Drift 21’in önemli bir kısmı arabanızı düzenlemek, geliştirmek ve özelleştirmek ile geçiyor. Bu noktada yapımı Car Mechanic Simulator ya da bu tarz oyunlara benzetmek mümkün. Arabaya yeni bir parça takmak için gerekli parçayı mağazadan satın almanız ve bu parçayı araca takmanız gerek. Ancak burada en pahalı parçayı almak her zaman en iyi arabayı yapmak anlamına gelmiyor. Örneğin V8 motor kullanan bir araca sahipseniz motora takılacak eklentileri de V8’e uygun şekilde seçmeniz gerekiyor. Parçayı almak ise bunu araca takmak için yapmanız gereken tek şey değil. Çünkü parçayı doğru yere kendiniz takmanız gerekiyor. Eğer takmanız gereken parça egzoz gibi aracın altında bulunan bir parça ise aracı yukarı kaldırıp altına takmanız gerekiyor.  Aynı şekilde motor parçaları için de kaputu kaldırıp parçayı doğru yere koymanız gerek. Aracın hemen hemen her kısmı özelleştirilebilir şekilde yer alıyor. Detay seviyesi olarak Car Mechanic Simulator düzeyinde olmasa da bir “drift tutkunu” için gerekli deneyimi sunuyor demek sanıyoruz ki yanlış olmaz.

Car Trader Simulator İncelemesi

Sürüş Vakti

Drift 21

Aracın gerekli özelleştirme ve geliştirmelerini yaptıktan sonra ise sıra oyunun sürüş kısımlarına geliyor. Öncelikle oyunun sürüşünün Need For Speed ve Forza Horizon gibi oyunlara aşina oyuncular için zorlayıcı olabileceğini belirtelim. Drift 21 sürüş tarzı olarak daha simülasyon bir tarzı benimsiyor. Bu da ufak bir hatada aracınızın duvara dalması anlamına geliyor. Dilerseniz tüm destekleri kapatıp bir direksiyon seti ile tam drift deneyimini yaşayabilirken dilerseniz ise kontrolcü/klavye gibi cihazlarla daha basitleştirilmiş bir drift deneyimi yaşayabilirsiniz. Oyunda gaza, frene ve debriyaja basma oranlarınız gibi olaylar sürüşe etki ettiği için oyunu iyi bir kontrol setiyle oynamak deneyimi fazlasıyla iyileştirecektir.

Harita çeşitliliği konusunda ise Drift 21 henüz erken erişimde olmasına rağmen bizleri 6 harita ile karşılıyor. Bunlar oldukça kısa olsa da drift mantığını karşılayacak ve sürüşü oldukça keyifli haritalar.

Drift 21

Oyunun görselliği ve sesleri ise yine türüne göre değerlendirdiğimizde ortalama üstü olarak nitelendirebiliriz. Aracın motor sesleri sürüş esnasında sizi moda sokmayı başarırken hem aracın iç detayları hem de çevre detayları türünün zirvesi olmasa da oldukça başarılı.

Özetle Drift 21

Drift 21 henüz erken erişimde olmasına rağmen bir drift oyununun yapması gereken şeylerin temellerini oldukça iyi başarmış bir yapım. Erken erişim süreci tamamlandığında bu deneyimin geliştirici ekibin vadettiği seviyeye geleceğini şimdiden görmek mümkün. Eğer sizler de arabalar, drift gibi konulara ilgili iseniz bu oyuna bir şans verebilirsiniz.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir