Anasayfa > Sanat Haberleri > Dune 36.8 Milyon Dolarlık Gişe Yaptı

Dune 36.8 Milyon Dolarlık Gişe Yaptı

Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve’ün oturduğu Dune, sonunda hayranlarıyla buluştu. Oldukça başarılı bir açılış yapan film dünya çapında 36.8 milyon dolarlık gişe elde etti.

Dune yavaş yavaş sinemalarda gösterime girmeye başladı. Film ülkemiz için hala çıkış yapmamış olsa da Fransa, Almanya, İspanya ve Rusya gibi ülkelerde Dune’u sinemada izlemek mümkün. Şu ana kadar 36.8 milyon dolarlık gişe yapan film en çok geliri 7.6 milyon dolarla Rusya’dan kazandı. Rusya’yı ise 7.5 milyon dolarla Fransa, 4.9 milyon dolarla Almanya ve 2.6 milyon dolarla İtalya takip ediyor. Film ayrıca Hong Kong ve Tayvan’da toplam 2.3 milyon dolarlık gişeye ulaştı.

Bununla beraber filmin henüz Kuzey Amerika ve Çin için çıkış yapmadığını da söylemek gerek. Filmin Kanada ve ABD gibi Kuzey Amerika ülkeleri ve Çin için belirlenen yayın tarihi 22 Ekim. Dune ayrıca bu tarihte HBO Max’te de izlenebilir olacak. Ülkemizdeki sinema hayranlarının filmi sinemalarda izlemesi için de gene bu tarihi beklemeleri gerekiyor. Film ilk olarak 2020 için duyurulmuş, fakat yaşanan aksaklıklardan dolayı çıkış tarihi Ekim 2021’e ertelenmişti.

dune

Önümüzdeki ay ülkemizde çıkış yapacak olan Dune’un oldukça zengin bir oyuncu kadrosu bulunmakta. Timothée Chalamet, hikayenin ana kahramanı olan Paul Atreides’i canlandıracak. Paul Atreides’in annesi olan Leydi Jessica’yı Rebecca Ferguson, babası olan Leto Atreides’i ise Oscar Isaac oynayacak. Zendaya’yı Chani olarak göreceğimiz filmde Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Dave Bautista ve Josh Brolin gibi oldukça ünlü isimler de bulunmakta.
1965 çıkışlı kitaptan uyarlanan filmde, padişahın emri üzerine Caladan gezegenindeki evlerinden Dune’a gelen Atreides ailesini izleyeceğiz. Entrika ve ihanet dolu olaylarla karşılaşacak olan Atreides’ler, gezegende çetin mücadeleler yaşayacak. Ayrıca film, kitabın sadece ilk yarısını konu alacak. Kitabın kalan yarısını konu alan ikinci filmiyse ne zaman göreceğimiz şimdilik belli değil.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir