Anasayfa > Sanat Haberleri > Dune Amerika’da 40 Milyon Dolarlık Gişe Yaptı

Dune Amerika’da 40 Milyon Dolarlık Gişe Yaptı

Yönetmenliğini Denis Villeneuve’ün yaptığı Dune, Amerika’da gösterime girdiği ilk haftada 40 milyon dolarlık gişe geliri elde etti.

Dune’dan başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Gerek izleyicilerden gerekse de basından büyük bir beğeni toplayan film, maddi anlamda da son derece başarılı işlere imza attı. Geçtiğimiz günlerde Amerika’da gösterime giren film, ilk haftasında 40 milyon dolar kazandı. Dune Amerika’da elde ettiği bu gelirle bir rekor kırarak Warner Bros’un 2021’deki en iyi açılış yapan filmi olmayı da başardı. Bundan önceki rekor 31 milyon dolarla Godzilla vs. Kong’a aitti.

Dune Amerika’da

Amerika’daki 40 milyon dolarlık gişenin yanı sıra Dune bu hafta dünya genelinde 47.4 milyonluk bir gelir daha elde etti. Bu 47.4 milyonluk gelirin 21 milyonu ise Çinden geliyor. Böylece filmin Amerika dışında elde ettiği toplam gelir 180 milyon dolara ulaştı. Dune’un dünya çapında toplam kazandığı para ise şu anda 220 milyon dolar. Yapımı 165 milyon dolara mal olan filmin devamının gelip gelmeyeceği ise şimdilik belli değil.

Warner’ın dağıtım tarafındaki önemli isimlerinden Jeff Goldstein, Dune’un gösterdiği başarıya karşı olan mutluluğunu “Gülümsüyorum” diyerek dile getirdi. Hayranların gördükleri şeyi bir hayli beğendiğini de söyleyen Goldstein, “Sinemaseverler için harika bir hafta” ifadelerini kullandı. Gerçekten de Dune izleyenler filmden bir hayli memnun kalarak ayrılıyor. Filmin şu anki IMDb puanı 176000 incelemeyle 8.3 olarak gözüküyor.

The Last of Us Bilgisayar Sürümü İddiaları Heyecanlandırdı

İşler her ne kadar Dune için oldukça iyi gitse de, devam filminin hala kesinleşmemiş olması bazı hayranları korkutuyor. Eğer Warner Bros. filmin elde ettiği geliri yeterli görmezse ikinci filmin çekilmesine izin vermeyebilir. Filmin ayrıca HBO Max’te yer alması da elde edilen gelire olumsuz yönde etki ediyor olabilir. Filmin yönetmeni Denis Villeneuve Warner’ın Dune’u HBO Max’e getirmesi konusunda “Warner Bros. Dune serisini öldürmüş olabilir” ifadelerini kullandı. Villeneuve daha önce de pek çok röportajda Dune’un kesinlikle sinemada deneyim edilmesi gerektiğini belirtmiş ve Dune’u evde izlemenin, küvette hız teknesi kullanmak gibi olduğunu söylemişti.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir