Anasayfa > Sanat Haberleri > Dune Filminin İlk Fragmanı Ağustos Ayında Geliyor

Dune Filminin İlk Fragmanı Ağustos Ayında Geliyor

Dune filmi ilk fragmanı Ağustos ayında görücüye çıkacak. Frank Herbert’in ölümsüz eserini beyaz perdeye taşıyacak olan filmin yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve oturuyor.

Dune filmi

Aralık ayında sinema ekranlarına gelecek olan Dune filminin ilk fragmanı ise Ağustos’ta yayınlanacak. Filmin oyuncu ekibinde Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Zendaya ve Oscar Isaac gibi popüler isimler mevcut. Dune serisi daha önce sinemaya birçok kez aktarılmış fakat hiçbir uyarlama evrenin kendine has havasını sadık bir şekilde tasvir edememişti.

COVID-19 pandemisinden dolayı yapılan ertelemelere rağmen Aralık ayında çıkış yapması planlanan Dune filminin fotoğrafları geçtiğimiz Nisan ayında izleyiciyle paylaşılmıştı. Sinema çevreleri pandemi olmasaydı fragmanın çoktan görücüye çıkmış olacağını düşünüyor. Dune filminin vizyon tarihi ise 18 Aralık 2020 olarak belirlendi.

Yeni uyarlamanın yönetmeni olan Denis Villeneuve, Dune filmi haricinde Blade Runner efsanesinin devam niteliğindeki filmi Blade Runner: 2049‘u da yönetmişti. Villeneuve’nin yönettiği diğer filmler arasında Arrival ve Sicario gibi yapımlar da bulunuyor.

Dune Hakkında

Frank Herbert tarafından yazılan Dune, bilimkurgu türünün en güçlü örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Kimi edebiyat çevrelerince türün mihenk taşı olarak atfedilen Dune serisi, mistik bir ambiyansı benimserken bilimkurgunun nimetlerinden de yararlanıyor. Eşsiz dünyasıyla defalarca kez beyaz perdeye aktarılmış olan kitap serisi 1965 yılında yazıldı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir