Anasayfa > Sanat Haberleri > Dune Part 2, 2023’de Çıkış Yapacak

Dune Part 2, 2023’de Çıkış Yapacak

Denis Villeneuve’ün yönettiği Dune’un devam filmi Dune Part 2, Legendary Entertainment tarafından resmi olarak doğrulandı. Devam filmi 2023 tarihinde bizlerle olacak.

Dune çıkış yaptığı günden bu yana büyük bir başarı yakaladı. Amerika’da ilk haftasında 41 milyonluk gişe yapan film, dünya çapında ise toplam 223 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Kalite anlamında da izleyenleri kendine hayran bırakan Dune, gerek seyircilerden gerekse de basından bolca övgü almaya devam ediyor. IMDb’de en yüksek puanlı filmler kategorisinde kendine 127. sırada yer bulan Dune, şu anlık 199886 incelemeye ve 8.3 ortalamaya sahip.

Dune Part 2

Dune için işler bu kadar iyi giderken hayranlar devam filminin ne zaman duyurulacağı konusunda bir hayli meraklıydı. Devam filminin gelmeyeceğini düşünüp endişelenen seyirciler bile vardı. Neyse ki Legendary Entertainment dün akşam yaptığı bir paylaşımla bu endişelere bir son verdi ve Dune Part 2’yi resmi olarak duyurdu. İlk filmin kaldığı yerden devam edecek ve kitabın ikinci yarısını anlatacak olan Dune Part 2, 2023 tarihinde sinemada izleyicilerle buluşacak.

Legendary yaptığı paylaşımda “Bu sadece başlangıç” diyerek dikkatleri de üzerine çekti. Dune serisi esasen Frank Herbert’ın yazdığı 6 kitaptan oluşuyor. Legendary ilk kitaptan sonra diğer kitapları da sinemaya uyarlamak ve Dune evrenini tamamen beyazperdeye taşımak niyetinde olabilir. Legendary’nin gerçek amacının ne olacağını ise ancak önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

Tomb Raider Korku Oyunu Projesi Sonradan İptal Edilmiş!

WarnerBros filmin dağıtıcılığını üstlenmeye ve finansal olarak destek sunmaya devam edecek fakat filmin asıl bütçesini Legendary sağlayacak. 20 Ekim 2023 tarihinde seyircilerle buluşacak film daha ayrıcalıklı bir sinema gösterimine sahip olacak. Legendary Part 2’nin, ilk film gibi hem sinemalara hem de HBO Max’e aynı gün gelmesini istemiyor. Yönetmen Villeneuve de daha önce pek çok açıklama yapmış ve Dune’un sinemada deneyim edilmesi gerektiğini söylemişti.

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir