Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Epic Games ArtStation Platformunu Satın Aldı

Epic Games ArtStation Platformunu Satın Aldı

Oyun dünyasının devlerinden olan ve attığı her adımla ses getiren Epic Games ArtStation adlı platformu da bünyesine kattı. Detaylar haberimizde.

Sektöre Unreal Engine oyun motoru ile damga vurduktan sonra karşımıza battle royale türünü değiştiren Fortnite ve çevrimiçi oyun platformlarının devi Steam‘in en büyük rakibi olarak görülen Epic Games Store ile çıkan firma pek çok oyun stüdyosunu da bünyesine katarak emin adımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Fall Guys‘ın geliştiricisi Mediatonic ve Don’t Starve ile tanıdığımız Klei firmalarını satın almış olan Epic Games bu kez gözünü bambaşka bir alana dikmiş durumda. Şirketin bünyesine kattığı son oluşum ArtStation oldu.

Epic Games, Fall Guys’ın Yapımcısı Mediatonic Şirketini Satın Aldı

Epic Games ArtStation

Epic Games tarafından satın alınması ile gündeme gelen ArtStation platformu sanatçıların kendi online portfolyolarını oluşturup bunları dijital ortamda saklayabildikleri bir yer. Bunun yanı sıra sanatçılar portfolyolarını ve yaptıkları çalışmaları insanlarla ve potansiyel işverenlerle paylaşıp, bunları satışa da çıkartabiliyorlar. ArtStation‘ı bünyesine katan Epic Games sanatçıların bu satın alımlardan elde ettikleri pay konusunda da bir değişikliğe gidileceğini açıklamış durumda. Epic Games Store üzerinden oyun satan geliştiriciler pek çok platformun aksine Epic Games‘e yüzde 12’lik bir pay veriyor. Bu diğer platformlardan bir hayli düşük olduğu için Epic Games Store‘u özellikle bağımsız geliştiriciler için daha tercih edilir bir hale getiriyor. ArtStation‘ın komisyon miktarına da el atan Epic Games bundan sonra satışlardan alınacak payın yüzde 30’dan yüzde 12’ye düşürüldüğünü açıklamış durumda.

Oyun dünyasında da faaliyet gösteren pek çok sanatçının kullandığı platformun yeni sahibi olan Epic Games‘in ArtStation ile ne gibi planları olduğunu zaman gösterecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir