Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Eski Google Mühendisi Hırsızlıktan Hapse Girdi

Eski Google Mühendisi Hırsızlıktan Hapse Girdi

Eski Google mühendisi Anthony Levandowski, ticaret sırlarını satmaktan dolayı yargılanıyordu. Levandowski 18 aya mahkum oldu.

Eski google mühendisi Anthony Levandowski, çalışanı olduğu Google’ın akıllı sürüş teknolojisiyle ilgili ticari sırları Uber‘a satma şüphesiyle yargılanıyordu. Mahkemede suçluluğunu kabul eden mühendis 18 aya mahkum oldu. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın suçlamasına göre arama motoru devinden akıllı sürüş teknolojisi ile ilgili belgeleri çalmıştı. Levandowski daha sonra bu belgeleri Uber’a sattı.

Dava, Google’ın akıllı sürüş için kurduğu yan şirket olan Waymo ve Uber arasında iki  sene önce görülmeye başlandı. Dava, Google mühendisinin kurucusu olduğu Otto isimli akıllı sürüş şirketinde yaptığı işler üzerine yoğunlaştı. Bu şirket 2016 yılında Uber tarafından satın alınmıştı. İddianameye göre 14.000 kadar gizli belge bu süreçte çalındı.

Google, Türkiye’deki Alışveriş Reklamlarını Kaldırıyor!

Davayı gören hakim William Alsup, dava ile ilgili olarak, hayatında gördüğü en büyük ticari sır hırsızlığı vakalarından biri olduğu yorumunu yaptı. Hakim, Levandowski’nin 756,000$ tazminat ve 95.000$ ceza ödemesine hükmetti. Google mühendisi 18 ay olan cezasını çekmeye, Covid-19 pandemisi bittikten sonra başlayacak.

Genellikle yasal sorunlarını gözlerden uzak bir biçimde çözen Silikon vadisi devleri için bu dava medyada ve kamuoyunda oldukça ses getiren bir dava oldu. Anthony Levandowski ve Uber’in avukatları davadan sonra basına herhangi bir demeç vermedi. Ancak Waymo, davada varılan sonucun ticari sır hırsızlığı anlamında bir zafer olduğunu söyledi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir