Anasayfa > Listeler > Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Animasyon Film

Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Animasyon Film

Eve Kapanmışken serimiz, Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Animasyon film ile devam ediyor. İşte karantinayı çekilebilir hale getirecek 10 animasyon film.

Covid-19 pandemisi esnasında evlerimize kapandığımız günlerde sağlığımıza dikkat etmemiz ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz çok önemli. Stresi, bağışıklık sisteminin bir numaralı düşmanı olduğuna göre, işte stresinizi atabileceğiniz, birbirinden sıcak ve eğlencei 10 Animasyon film.

Eve Kapanmışken bizim bu süreçte çok değer verdiğimiz bir liste serisi. İlginizi çekebildiysek diğer yazılarımıza da bekleriz.

Spirited Away

İçimizi ısıtacak animasyon filmi diyince listeye Studio Ghibli eklemeden olmaz. Studio Ghibli diyince de, Spirited Away. Annesi ve babasıyla yeni bir şehre taşınan Chihiro, yeni hayatıyla ilgili oldukça umutsuzdur. Yolda arabaları bozulan aile içerisinde kimsenin olmadığı bir restoran bulur. Buradaki yiyecekler yiyen anne ve baba domuza dönüşür, ruhlar için hazırlanan yemekleri yedikleri için cezalandırılmışlardır. Chihiro anne ve babasını kurtarmak için ruhlara spa hizmeti veren eksantrik bir güzellik salonunda iş bulmak ve orda hayatta kalmak zorundadır. Chihiro bu yolda tahmin etmediği arkadaşlıklar kazanacak ve çok şey öğrenecektir.

Coraline

Coraline için mutsuz bir çocuk demek, hafif kalır. Coraline sürekli meşgul annesi ve babasından çok ama çok şikayetçidir. Üstelik hiçbir şey yetmiyormuş gibi, kimse Coraline olan adını doğru telaffuz etmemekte ve ona Caroline demektedirler. Bütün bunlardan bıkmış olan küçük kız farklı bir dünyanın hayalini kurar ve hayali gerçek olur. Evlerininden paralel bir evrene geçiş olduğunu keşfeder. Bu dünyada sevecen bir anne, onu eğlendirmek için yaşayan bir baba ve muhteşem başka şeyler vardır. Bu dünya gerçek olamayacak kadar güzeldir. Belki de öyledir.

Mary And Max

Animasyon filmleri bir yana, en sevdiğin film ne diyince verdiğim tek cevaptır Mary and Max. Avusturalya’da yaşayan minik kız Mary, rastgele birine arkadaşı olması için mektup gönderir. Mektubun ulaştığı adres ise, Mary kadar yanlız bir New York’lu olan Max olacaktır. İkili yıllar boyunca mektuplaşmaya, birbirlerine hediyeler göndermeye ve hayatı paylaşmaya başlarlar. Birbirlerinden öğrenecekleri çok şey olan ikilinin kesişen yolları ikisi için de hayat değiştirici nitelikte olacaktır.

Toy Story

Klişenin dibi olacak ama, sıcak ve sevimli film diyince Toy Story’den uzağa bakmamak lazım. An itibariyle en iyi animasyon listelerinin birincisi ve %97 Rotten Tomatoes skoruna sahip film gerçek bir klasik. Seriye üç film daha eklenmiş olsa da, ilk filmin yeri ve tadı çok ayrı. Andy’nin çok sevdikleri oyuncakları ondan büyük bir sır saklamaktadır. Bu oyuncaklar tamamen canlıdır! Andy’ye yeni alınan astronot oyuncağı Buzz Lightyear oyuncak olduğunun farkında değil ve kendini beğenmiştir. Buzz Lightyear, Andy’nin en sevdiği oyuncağı olan Woody‘nin yardımıyla gruba uyum sağlayacak ve oyuncaklar Andy’nin ihtiyacı olduğunda onun yanında olmak için çılgın şeyleri yapmayı göze alacaklardır.

Anomalisa

Ülkemizde Sil Baştan ismiyle gösterime girmiş olan Eternal Sunshine of the Spotless Mind isimli filmin yazarı tarafından kaleme alınmış olan Anomalisa, hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden tam not almış olan ender yapımlardan biri. Stop motion tekniği ile yapılmış olan film, Michael Stone’un yaşamını konu alıyor. Kişisel gelişim üzerine yazarlık yapan Michael, bir konferans için konakladığı otelde Lisa ile tanışır. Yüzündeki yarayı saçıyla gizleyen ve kendine güvensiz Lisa’nın, hayatında boşluğu dolduracak kişi olduğunu düşünen Michael Lisa’ya ilgi duyar. Başkalarına öğrettiği kişisel gelişimi kendi hayatında uygulamayan ve mutsuz olan Michael’ın aradığı gerçekten Lisa’da mı?

Chicken Run

Chicken Run 90’ların çocuklarının çok iyi bildiği filmlerden biri ve yeni nesil de onunla tanışmalı! Hikaye 1950’li yılların İngiltere’sinde geçer. Kötü şartlarda yaşadıkları ve kesilip öleceklerinin farkında olan Rocky isimli horoz ve Ginger isimli tavuk, çiftliğin sahibi kötü kalpli Mr ve Ms. Tweedy’ye baş kaldırmaya karar verirler. Rocky ve Ginger diğer tavukları etraflarında toplarlar ve katil çiftçilerden kaçmak için büyük kaçış planlarını hazırlamaya koyulurlar.

Corpse Bride

Tim Burton, Helena Bonhem Carter‘ı aldatarak dünyanın kolektif kalbini kırmış olsa da yaptığı filmlerin kalitesi de tartışılmaz. Hal böyle olunca listeye Corpse Bride’ı eklemek şart oldu. 1800’lı yıllarda bir Viktorya dönemi şehrinde, utangaç ve yakışıklı çocuk kotasını dolduran Victor Van Dort evlenecektir. Bu evlilik Victoria Everglot isimli genç kızla olacaktır. O dönemler için bu evlilik klasik bir mantık evliliğidir. Van Dort’lar zengin ancak yüksek sosyeteye mensup değildir. Everglotlar ise yüksek sosyetede ancak, servetlerini tüketmişlerdir. Victor biz mezarlığın üzerinde Victoria’ya yapacağı teklifi planlarken, mezarın sahibi Emily, ona teklif yapıldığını düşünerek yer yüzüne çıkar. Victor iki genç kızdan birini seçmek zorundadır.

My Neighbour Totoro

My Neighbout Totoro (Komşum Totoro) için, anime dünyasının ağababası Hayao Miyazaki’nin şaheseri sayılabilir. Evrensel olarak sevilen ve kültürel bir fenomen haline gelmiş Totoro’yu hala tanımıyorsanız, çok şey kaçırıyorsunuz. 10 yaşındaki Satsuki ve 4 yaşındaki Mei hastanede yatan annelerine daha yakın olabilmek için, babalarıyla birlikte kırsalda bir eve taşınırlar. Bu evin yakınındaki ormanda Totoro adı verilen yaratıklar yaşamaktadır. İki küçük çocuk Totoro’larla arkadaş olacak ve baş döndürücü bir serüvene atılacaklardır.

Fantastic Mr. Fox

Listenin bir diğer Stop Motion filmi, Fantastic Mr. Fox. Mr. Fox, tarlaları kırıp geçiren ve hayatından oldukça memnun olan bir tilkidir. Bir gün eşiyle birlikte kapana kısılırlar. Eşi kapanda kocasına hamile olduğunu ve bu tuzaktan kurtulurlarsa daha sakin bir yaşama geçeceklerine dair Mr Fox’tan söz ister. Mr. Fox bu sözü istemeye istemeye tutar. Çift kırsala yerleşir ve oğullarını büyütmeye başlar. Ama yaşadıkları yeri tehdit eden üç korkunç ve tehlikeli çiftçi, Mr. Fox’u eski alışkanlıklarına geri döndürecektir. Dünyaca ünlü çocuk kitabı yazarı Roald Dahl‘dan uyarlanmış ve yönetmenliğini Wes Anderson’ın yaptığı filmde Mr. Fox’ın eşini Meryl Streep seslendiriyor.

South Park Bigger Longer & Uncut

South Parkın 22 sezonunu 10’ar defa izlemiş biri olarak, Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Animasyon Film listesine bu filmi koymasaydım kendime ihanet ederdim. South Park Bigger, Longer & Uncut! Kanadalı komedyenler Terrance ve Phillip bütün şovlarını birbirlerinin üzerine osurmak üzerine kurmuşlardır. Çocukların bu komedyenleri iştahla izlediğin fark edip paniğe kapılan Sheila, “Ebeveynler Kanada’ya Karşı” isimli bir inisiyatif oluşturup eyleme kalkarlar. Bu eylem cehennemden şeytan gelmesinden, 3. dünya savaşını çıkarmaya kadar bir dizi sonuç doğuracaktır. South Park’ın dilinin ektsrem küfür içerdiğini de hassas okuyucular için hatırlatalım.

Umarız, Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Animasyon Film listemizi faydalı bulmuşsunuzdur. Eğer listeleri seviyorsanız ve karantina esnasında yapacak bir şeyler arıyorsanız Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Kısa Film listemize de göz atın!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir