Anasayfa > Listeler > Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Kısa Film

Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Kısa Film

Kısa Film izlemek bir gününüzü ayırabileceğiniz çok güzel bir aktivite olabilir. Hele de hali hazırda eve kapanmış ve canınız sıkılıyorsa.

Daha önce oyun kısa filmleri üzerine bir liste yayınlamıştık. Bu kısa film listemizde ise herhangi bir kategori gözetmeden sizlere çok sevdiğimiz ve kaliteli bulduğumuz içerikleri listeleyeceğiz. İçerikleri belli bir nedene göre sıralamadığımızı söyleyelim ve maddelere geçelim. İşte karşınızda 10 kısa film.

Oyun Kısa Filmleri Listemiz

Eve Kapanmışken bizim bu süreçte çok değer verdiğimiz bir liste serisi. İlginizi çekebildiysek diğer yazılarımıza da bekleriz.

The Neighbors’ Window

Film her ne kadar biraz ilginç de başlıyor olsa, Oscar öldüülü ve ödünün hakkını veren bir film olduğunu söylemeliyiz. Gerek prodüksiyon kalitesi, gerekse oyunculuklar gayet iyi durumda. Aynı zamanda film alışık olduğumuzdan farklı bir hikayeye sahip.

The Gunfighter

Epey ilginç bir fikrin, çok güzel uygulanmış bir haliyle karşınızdayız. The Gunfighter birçok kişinin izlediği en iyi kısa film olarak anılıyor. Eric Kissack tarafından yönetilen Western türündeki filmi hepinizin beğeneceğine eminiz.

After Hours

Kanada’lı, Amerika’da sanatını icra eden şarkıcı The Weeknd’in yer aldığı After Hours insanı ilginç bir şekilde etkiliyor. 5 dakikalık kısa film gerçekten de epey zorlu geçiyor çünkü oldukça rahatsız edici bir yapıya sahip kısa film. Biz daha fazla üzerine konuşmayalım en iyisi, sizi filmle baş başa bırakalım.

Expiration Date

Team Fortress 2 evreninde ortalık birbirine girerken harika bir animasyon izlemek ister misiniz? Eğer hala izlemediyseniz Expiration Date epey keyifli vakit geçirebileceğiniz bir iş. Gerçi Tf 2 tutkunlarının kolay kolay kaçıracağı bir şey de değil, o yüzden belki de zaten izlemişsinizdir.

Times Like Dying

Yine bir Western filmiyle karşınızdayız. Bu sefer iş eğlence değil tabii. Güzel çekimler, iyi bir duygu geçişi ve çok iyi oyunculuklar izlemek istiyorsanız Times Like Dying sizin filminiz olacaktır. İş bu kadar güzel olunca beğenmemek elde değil.

Nefesini Tut

Yerli bir film de önermesek ayıp olurdu değil mi? Nefesini Tut bize tatlı bir mesaj veren, ilginç bir fikrin işlenmesi üzerine yer yer güldürüp, yer yer sinirlendiren bir iş. Yerli deyince kötü olmasını bekleyenleri şimdiden uyaralım, iş gayet güzel arkadaşlar.

The Lego Story

Lego firması nasıl kuruldu, günümüze nasıl geldi ve gelirken hangi zorluklarla baş etti merak edenler için The Lego Story’i önerelim. Gerçekten su gibi akan ve nasıl bittiğini anlayamadığımız bir kısa film. Aynı zaman listenin 2. animasyon filmi.

Alone

Kıyamet sonrasının kısa bir belgeseli olsa nasıl olurdu sorusuna cevap niteliğindeki Alone, sizi filme çekmeyi başaran ender yapımlardan birisi. Tabii filmin konu aldığı kıyamet sonrasında zombiler ya da nükleer felaketten sonra dönüşen yaratıklar söz konusu değil.

Next Floor

Denis Villeneuve’un bu başyapıtından, The Platform ile benzerliği üzerine konuşmuştuk. Film bu listenin yazarı dahil birçok sinema sever için en iyi kısa film olarak anılıyor. 2008 yılında yayınlanan kısa filmi izlemeyi ve üzerine düşünmeyi isterseniz, bahsettiğimiz bu harika filmi aşağıya bırakıyoruz.

The Platform Hikayesini bir kısa filmden mi alıyor?

Benim Savaşım

Listenin son filmi olarak da affınıza sığınarak bizden çıkmış bir oyun uyarlaması olan Benim Savaşım filmini sizlere öneriyoruz. This War of Mine severlerin filmden memnun kalacağını düşündüğümüzü de belirterek listemizi noktalayalım.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir