Anasayfa > Listeler > Eve Kapanmışken Öğrenilebilecek 10 Eğlenceli Program

Eve Kapanmışken Öğrenilebilecek 10 Eğlenceli Program

Bilgisayar kullanıcısı olmanın temelinde programlara hakim olmak var. Bu merakınızı sadece oyunlar kesmiyorsa 10 eğlenceli program sizin için listelendi.

Eve kapananlara özel liste serimizde ‘öğrenilebilecek’ bir şeyler de önermesek olmazdı. Açıkçası program öğrenmeyi sever misiniz bilmiyoruz fakat eğer yeni bir hobi kazanmak istiyorsanız bu programlardan birisini seçmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Hem çok eğlenceliler, hem de iyi öğrenenler için kazanç kapısı bile oluşturabilirler. Ee her beyaz yakalının hayali değil midir hobisini işine dönüştürmek? İşte sizin için derlediğimiz 10 eğlenceli program.

Eve Kapanmışken bizim bu süreçte çok değer verdiğimiz bir liste serisi. İlginizi çekebildiysek diğer yazılarımıza da bekleriz.

Discord Bot Maker

Discord’da  vakit geçirirken botların sağladığı eğlenceden birçoğumuz defalarca kez faydalanmışızdır. Peki bu botları kendimizin de hazırlayabileceği bir programı öğrenmeye ne dersiniz? Discord Bot Maker ile yazılım bilmenize dahi gerek kalmadan kolayda botlar oluşturabiliyorsunuz.

Discord nedir?

RPG Maker

RPG Maker’ı tek bir programmış gibi anlatmak pek doğru değil. RPG Maker bir oyun motoru, çok basit kullanışıyla, klasik rpg oyunlar yapmayı çocuk oyuncağı haline getiriyor. Böyle dedik diye programı da küçümsemeyin. Adı bir hayli iyi anılan birçok indie oyun RPG Maker’ın sağladığı olanaklarla yapıldı.

Soundpad

Arkadaşlarınızın her söylediğine şarkılarla ya da hazır ses kalıplarıyla cevap vermek ister misiniz? Soundpad bunu yapmanızı sağlayan bir program işte. İster oyunda olun, ister sesli iletişim sunucularında. Film replikleriyle, şarkılarla ya da önceden aldığınız ses kayıtlarıyla insanlara cevap verebilirsiniz.

Visual Novel Engine

https://www.youtube.com/watch?v=A_uKiDXqArQ

Çoğu insanın anlatılacak bir hikayesi olabiliyor. Görsel romanları ücretsiz bir şekilde hazırlamamıza olan sağlayan Visual Novel Engine en kısa haliyle bir roman oyun motoru. Aynı zamanda hikayenizi anlatırken herhangi bir kodlama bilgisine de ihtiyacınız olmuyor. Kullanımı bir hayli kolay.

Source Filmmaker

Counter-Strike, Team Fortress 2 gibi oyunlar için hazırlanan animasyonları biliyorsunuz değil mi? Oyun içi grafiklerle hazırlanan bu animasyonlar her ne kadar çok profesyonel dursa da etrafta bir hayli çok sayıda var. Sebebi işte tam olarak bu program. Source’un oyun motorunu bir film ve animasyon aracına dönüştüren ve ücretsiz yayınlayan Valve, oyunculara yaratıcı olabilecekleri bir alan bırakmış.

Rytmik Ultimate

Basit, eğlenceli bir müzik yapma aracı olan Rytmik ile kendinizi müziği anlama ve hatta ufak tefek bile olsa işler yapabilme noktasında geliştirebilirsiniz. Steamde yapılan eleştirileri de epey olumlu. Müzikle ilgili olan arkadaşlar kendilerine bir hobi edinebilirler.

Oyun Müziği Nasıl Yapılır?

FaceRig

Mesela diyelim ki bir vlog serisi yapacaksınız ama yüzünüzü göstermekten çekiniyorsunuz ya da skype vb. platformlarda daha farklı görünmek istiyorsunuz. FaceRig kendi alanının en iyisi. Yüzlerce avatar çeşitiyle kendinize yeni bir imaj çizmenize olanak sağlıyor.

Hammer

cs go hammer

CS:GO oyuncuları atölyeden map indirerek oynamayı epey seviyorlar değil mi? Peki her CS oyuncusunun kendi haritalarını tasarlayarak oyuna içerik çıkartabildiğini de biliyor musunuz? Kendinizce map tasarımları yaparak yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Ayrıca Hammer ile map tasarımı yapmak hiç de zor değil.

Not: Kütüphanenizde araçlar kısmına girip Counter-Strike: Global Offensive – SDK dosyasını indirerek açıp, Hammer’ı seçebilirsiniz.

Home Design 3D

Oyun mu Program mı bilemiyorum ama Steam yorumlarında peyzaj mimarları ve iç mimarlar tarafından dahi övülen bir program ile karşınızdayız. Hayalinizdeki odayı önce burada tasarlayabiliyor olmak gerçekten büyük bir keyif doğrusu.

Pixel Studio for Pixel Art

Kendi piksel profil fotoğraflarınızı yaratabileceğiniz, karakterler oluşturabileceğiniz ve çok basit bir şekilde çizim yapabileceğiniz bir program daha önererek tasarımcı yönünüzün üzerine biraz daha gitmek istedik. Öğrenerek eğlenebileceğiniz son program önerimiz de Pixel Studio for Pixel Art olacak.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir