Anasayfa > Listeler > Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Netflix Dizisi

Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Netflix Dizisi

Eve kapandık, canımız sıkılıyor, yapılacak en iyi şeylerden birisi de vaktimizi bir şeyler izleyerek geçirmek. İşte sorunu çözecek 10 Netflix dizisi.

Şimdiden belirtelim, listeye herkes tarafından bilinen diziler yerine daha az bilinen ve yine de çok güzel olan listeleri almayı tercih ettik. Bir de söylemek lazım, içerik tamamen Netflix orijinal yapımlarından oluşuyor. Eğer beğenilirse ve rağbet görürse genel bir dizi listesi de oluşturabiliriz elbette. Bonus kısmına göz atmayı da unutmayın. Büyük bir kısmın bildiği, bilmeyenlerin de mutlaka göz atması gereken diğer dizileri arka arkaya sıralayacağız. Lafı daha fazla uzatmadan listeye geçelim. İşte eve kapanan her insanın ilgisini çekebilecek 10 Netflix Dizisi.

Eve Kapanmışken bizim bu süreçte çok değer verdiğimiz bir liste serisi. İlginizi çekebildiysek diğer yazılarımıza da bekleriz.

(İçerik iyiden kötüye, kötüden iyiye bir sıralama içermiyor. Bu içeriklerin hepsi birbirinden harika ve çoğu zaten farklı kategorilerde yer alıyor.)

Bodyguard

Henüz tek sezonu yayınlanan bu içerik gerçekten de daha fazla ilgi ve alakayı hakkediyor. Özellikle politika ve aksiyonu biraz aşkla harmanlaması, üzerine bol bol psikoloji sosu döküyor olması onu daha da çekici hale getiriyor. İlk defa duyuyorsanız, lütfen kaçırmayın. Pişman olmama garantisi veriyoruz.

Everything Sucks

13 Reasons Why, Elite ve Sex Education gibi gençlik dizilerini sevenlerin, daha masum kalan bu diziyi de sevebileceğini düşünüyoruz. Orta okul çağındaki gençlerin maceralarını izlediğimiz bu dizi, yaşça daha büyük olanlar için dahi gayet güzel anlar barındırıyor. (Ayrıca 2. sezonu gelmeyeceği için üzgünüz, Netflix Sucks)

Peaky Blinders

İngiltere’nin ücra bir şehrinde nam salan bir Çingene ailesi tüm dünyaya hükmetme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tabii bu kolay bir iş değil, akıl oyunları gerektiriyor. Eğer dizilerde zekice hazırlanmış planları izlemeyi seviyorsanız, 20. yüzyılın Britanya’sında geçen bu harika diziyi de izlemeyi unutmayın.

Mindhunter

Bir diğer dönem dizisi olan Mindhunter’da ise seri katil kelimesinin ortaya çıkışını ve ilk canlı hükümlüleri görüyoruz. Bu harika dizi henüz 2 sezon yayınlanmış olsa da birçok köklü diziye kök kazdırır cinsten. Eğer psikoloji ve polisiye seviyorsanız sakın kaçırmayın. Tek başına Netflix’i omuzlayabilecek türden bir iş.

How To Sell Drugs Online (Fast)

İki girişimci ruhlu liselinin hızlıca para kazanmak için internetten uyuşturucu satmaya başladığı bir hikaye var listemizin sıradaki üyesinde. Öyle gangster tipli insanlar da beklemeyin, sizin bizim gibi insanlar bunlar. Ha biraz daha macera seviyorlar o kadar.

Inside Bill’s Brain

Girişimcilik denilince bu belgesel serisini listeye almamak olmazdı. Geçtiğimiz günlerde Microsoft’taki yönetim koltuğunu bırakan, dünyanın en zeki girişimcilerinden birisi olan Bill Gates’in hayatını anlatan bu dizi her birimiz için oldukça önemli insanlık dersleri de barındırıyor. Kişisel gelişim niyetine bir şeyler izlemek, bir yandan da kaliteli vakit geçirmek isterseniz işte diziniz burada.

Bill Gates, Microsoft Yönetim Kurulundan Ayrıldı

Russian Doll

Hayatın loop’a (tekrara) alınması, ölüp ölüp dirilmek özellikle kısa filmlerde bolca işlenen bir konu. Hatta uzun metraj filmlere konu olduğunda da başarılı olabilen bir konsept olduğunu biliyoruz. Peki ya bu konsept dizi olsa nasıl olurdu, uzun uzun işlense bu konu? Cevabı kendiniz öğrenmek istiyorsanız Russian Doll dizisini izlemeniz lazım.

Kedilere Bulaşmayın

Yine bir belgesel dizisiyle karşınızdayız, daha doğrusu kendisi bir mini dizi ama bölümleri uzun uzun. Bir kedi katilinin yakalanış öyküsünü içinde barındırıyor. Bir grup internet kullanıcısı kedi severin macerasına tanık olmak isteyebilirsiniz diyerek listenin bir üyesi yapıyoruz bu diziyi.

Love, Death and Robots

Matrix dünyanın en iyi bilim kurgu serilerinden birisi değil mi? Bu çok net. Yıllar sonra bile üzerine konuşuyoruz işte. Love, Death and Robots da aynı Matrix’in animasyon dizisi Animatrix gibi bir dizi. Hangisi daha iyidir uzun uzun tartışılabilir fakat yapay zekanın etikliği üzerine kafa yoran herkesin diziyi izlemesinde fayda var. Kısacık kısacık bölümleriyle nasıl bittiğini anlamak bile çok zor zaten.

After Life

Amerikanın Cem Yılmaz’ı, muhteşem komedyen Ricky Gervais tarafından yazılan ve yönetilen After Life, güldürürken düşündürüyor. Klişe açıklamamıza bir de şunu ekleyelim. Gerçekten çok iyi bir dizi, kaçırmayın olur mu?

Bonus

10 netflix dizisi

Yazının başında da belirttiğimiz gibi, bu liste biraz daha az bilindiğini düşündüğümüz dizileri barındırıyor. Tabii ki Netflix’te Black Mirror, Stranger Things, 13 Reasons Why, Bojack Horseman, Narcos, La Casa de Papel, Dark, Altered Carbon gibi izlemediyseniz vaktinizi oldukça keyifli geçirebileceğiniz birçok harika iş var. Lütfen liste dışarısında adını andığımız bu dizilere de göz atmayı unutmayın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir