Anasayfa > Listeler > Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Netflix Filmi

Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Netflix Filmi

Serimize Netflix’in güzel içerikleriyle devam ediyoruz. Eve otururken ne yapacağını bilemeyenler için bu yazımızda 10 Netflix Filmi sizler için derlendi.

Listenin sadece Netflix orijinal yapımlarıyla oluşturulduğunu baştan söyleyelim de listeye almadığımız diğer harika yapımlar için kızmayın bize. Aynı zamanda listedeki filmleri kendimizce iyi ya da kötü diyerek bir sıralamaya da sokmadık. Bizce listedeki her film bir şansı hakkediyor. O şansı tanıyıp tanımamak da sizlere kalmış. Fragmanlarını altlarına ekledik, izleyerek karar verirsiniz artık. Lafı daha fazla uzatmadan listeye geçelim, işte sizler için derlediğimiz 10 Netflix filmi.

Eve Kapanmışken bizim bu süreçte çok değer verdiğimiz bir liste serisi. İlginizi çekebildiysek diğer yazılarımıza da bekleriz.

El Camino

Eğer siz de benim gibi Breaking Bad hastasıysanız bu film gerçekten de mutlaka izlemeniz gereken bir film. Finalin ardından neler oldu sorusu hepimizin aklında yer etmişti ya da Walter uzaktayken Jesse nelerle uğraşıyordu bilmek istiyorduk. Film tüm bunları, tam bir Breaking Bad atmosferinde vermeyi ve bizleri duygulandırmayı başarmış. Jesse Pinkman rolüne hayat veren Aaron Paul aynı zamanda filmin yapım koordinatörleri arasında da yer alarak ekstradan bir tebriği hakkediyor.

The Platform

Üzerine sıkça konuştuğumuz, herkesin yorumlar yaptığı bir film. Film hakkındaki genel görüş epey değişebiliyor fakat verilen mesajlardan her birimizin çıkarması gereken anlamlar var. Dolayısıyla olumlu yorumlara güvenerek denemenizi tavsiye ediyoruz, çünkü bizim yorumumuz da olumlu olan taraftaydı. Filmin genel olarak neye benzediğini merak ediyorsanız öncelikle filme çok benzeyen kısa filmi izleyebilirsiniz.

Platform Hikayesini Bir Kısa Filmden mi Alıyor?

Ricky Gervais Humanity

Stand-Up komedisi sevenler için en iyi gösterilerden birisini de listeye dahil ettik. Ricky Gervais gerçekten de hem karakteri, hem de mizah yeteneğiyle unutulmazlara imza atan, harika bir komedyen. Yeri geldiğinde karnımıza ağrılar sokan, yeri geldiğinde “Saçma ama haklı.” diyerek izleyeceğiniz bu gösteriyi kaçırmayın.

iBoy

https://www.youtube.com/watch?v=FQ9gsccd_cw

Arya Stark olarak canlandırdığı karakter ile gönüllerimize taht kuran Massie Williams’ı başrol oyuncularından birisi olarak gördüğümüz iBoy güzel bir gençlik bilim kurgu filmi diyebiliriz. Akşam can sıkıntısından kurtulmak ve bir şeyler içip atıştırırken izlemek için gayet yeterli bir film olan iBoy’u da listeye eklemeden edemedik.

22 July

Yakın tarihin en büyük facialarından birisini konu olarak seçen 22 July, insanlık dersi verir nitelikte. 2011 yılında Norveç’te sağ görüşlü birisinin öğrencilerin kamp alanı olarak seçtiği adaya baskın yaparak birçok gencin hayat ışığını söndürüşünü ve sonrasını işleyen film gerçekten sarsıcı sahnelere ve anlatım yapısına sahip.

The Circle

Bu filmimizi ise Black Mirror sevenler için listeye aldık. Black Mirror’un yokluğunda bir teknoloji distopyası izlemek isteyenleri bu tarafa alalım. Aynı zamanda filmin başrol oyuncularının Tom Hanks ve Emma Watson olduğunu da belirtmek lazım. İyi oyunculuk görmek için dahi izlenebilecek bir yapım olmasına karşın Black Mirror kalitesi bekleyerek de izlememek lazım. Film sanki bütçenin büyük bir kısmını oyunculara harcamış gibi.

Outlaw King

İskoçların İngilizlere karşı verdiği savaşı konu alan filmler ve yapımlar bir tek benim ilgimi çekiyor olamaz değil mi? Outlaw King de bu konuda yapılmış güzel işlerden bir diğeri. Açık konuşmak gerekirse film yapısı olarak da epey gerçekçi olduğunu söylemem lazım. Güzel kılıç oyunları ve iyi bir dram izlemek istiyorsanız göz atmanızda fayda var.

Spectral

Oyuncular olarak bilim kurguya olan bir tutkumuz olduğu çok bariz. Spectral de bu duygumuza güzel hamle yapması sayesinde listeye girmeye hak kazandı. Filmde fragmandan çok daha fazlasını göreceğinizi belirtmem lazım. Yine de aşırı büyük beklentilerle başlamamanızda fayda var. Çerezlik yapabileceğiniz bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.

Bright

Herkesi Netflix kullanmaya başlatan bir içerik vardır. Beni başlatan kesinlikle Bright’dı. Harika bir film mi? Hayır. Fakat yeni bir şey görmek, farklı bir hikaye izlemek isteyenler için birebir. Tabii kişisel olarak Will Smith’i çocukluğumdan beri çok severim o ayrı. Elflerin ve Orkların modern bir dünyada iç içe yaşaması konsepti daha iyi işlenebilir miydi? Tabii ki.

The King

Netflix’in yeni yapımlarından birisi olan The King ise İngiltere’nin genç kralı Henyr’nin yolculuğunu bize anlatmakta. Şımarık bir prens olan Henry’nin gençliği bir kenara bırakıp düşmanlarıyla savaşması gerekir ve bizi de içine çeken güzel bir macera başlar.

Netflix’te birbirinden güzel birçok yapım var. Listemiz daha çok oyunsever güruhun da beğeneceği filmleri barındırıyordu. Yoksa elbette Netflix’te Roma, The Irishman, Marriage Story, The Two Popes ve Cargo gibi birçok güzel yapım bulunuyor. O yapımlara da göz atmayı unutmamanızı tavsiye ederek listemizi sonlandıralım.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir