Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Facebook Trump Kararı Ardından Kurallarını Yeniden Yazıyor

Facebook Trump Kararı Ardından Kurallarını Yeniden Yazıyor

Facebook Trump kararı ardından kurallarını gözden geçiriyor. Sosyal medya devi Ocak ayı sonrasında eski Amerikan başkanına yasak getirmişti.

Sosyal medya devi Facebook’ta sular durulmuyor. Kurucu Mark Zuckerberg’ün Amerikan Senatosu tarafından yargılanma fiyaskosundan sonra, Facebook siyasi reklamlara ilişkin bir dizi karar almıştı. Facebook her ne kadar eski cazibesini yitirdiği eleştirileriyle muhatap olsa da, dünya çapındaki kullanıcı sayısı ve sattığı reklamlarla sosyal medya liderliğini büyük ölçüde koruyor. Özellikle orta yaşlılara hitap eden siyasi reklamların Amerikan seçim sisteminde oldukça başarılı olması, platformun bu anlamda başını derde sokmuştu. Siyasi rakipleri adına yanlış reklam vermek gibi türlü seçim hilelerini sosyal medya platformundan yürüten siyasiler, Facebook’un duruma müdehale edememesiyle  işleri çığrından çıkarmıştı.

Memes Ne Demek? Video Memes Nedir?

Kurucunun senato karşısında ifade vermesine kadar uzanan bu olay silsilerinin son ayağında Ocak ayında yaşanan Capitol Hill olaylarıyla iyice ciddileşti. Amerikan hükümetinin merkezi olan Capitol Hill’i bir dizi silahlı Trump seçmeni basmış, bazı insanların hayatlarını kaybetmelerine neden olmuş ve Amerikan kamuoyunda büyük yaralar açmıştı. Bu olay sonrasında Facebook, Twitter’la benzer bir yola girerek fikir ve düşünce özgürlüklerini bir kenara koyarak eski Amerikan başkanı Donald Trump’ı platformunda yasaklamıştı.

Facebook Trump kararı sonrası siyasilerden dertli olan başını, kurallarını gözden geçirerek kurtarmak istiyor gibi görünüyor.  11-13 Mayıs tarihleri arasında yapılan The Future of Everything etkinliği kapsamında konuşan  Facebook’un teknolojiden sorumlu idarecisi Mike Schroepfer bir dizi açıklamada bulundu. Schroepfer, yaşanan bütün olaylar dahilinde kuralların gözden geçirildiğini ve Trump’ın Facebook’un sahibi olduğu tüm platformlard süresiz olarak yasaklanmasıyla ilgili son kararın verileceğini söyledi.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir