Anasayfa > Sanat Haberleri > Film Tadında 2.5 Saatlik Half-Life Belgeseli Yayınlandı

Film Tadında 2.5 Saatlik Half-Life Belgeseli Yayınlandı

Makine adlı YouTube kanalı tarafından hazırlanan Half-Life belgeseli kalitesi ile izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Detaylar haberimizde.

Takvimler 1998 yılını gösterirken piyasaya sürülmüş olan Half-Life oyunlarda evren kurgulama ve hikaye anlatımına getirdiği yeni soluk ile hem dönemindeki, hem de kendinden sonra gelecek olan oyunlar için bir gösterici olmuştu. Half-Life‘ın ardından gelen Half-Life 2, Half,Life 2: Episode 1 ve Half-Life 2: Episode 2 gibi ana hikayeyi devam ettiren birbirinden başarılı yapımların yanı sıra VR cihazlar için piyasaya sürülmüş olan Half-Life: Alyx de bu koskoca evreni daha da genişletmiş ve Half-Life 2 ile tanıştığımız Alyx karakterini daha yakından tanımamıza olanak tanımıştı. Valve‘ın şüphesiz başyapıtı olan Half-Life serisi hakkında onca teori ve hayran yapımı işlere de sahip. Bu işlerden en başarılarından birine de Türk bir YouTube kanalı imza atmış vaziyette.

Dünden Bugüne Half-Life Serisi

Makine adlı YouTube kanalı tarafından yapılan 2.5 saat uzunluğundaki oldukça detaylı Half-Life belgeseli ‘Öngörülemeyen Sonuçlar’ Half-Life açlığımızı biraz da olsa giderir cinsten. Serinin ilk oyunundan itibaren geçen tüm olayları, Half-Life evreninin işleyişini, kilit karakterleri ve kritik olayları oldukça detaylı bir biçimde 16 ayrı bölümde ele alan belgeselin tamamı oldukça başarılı Türkçe seslendirmelere sahip. Daha önce Half-Life adını hiç duymamış, oyun dünyası ile uzaktan yakından alakası olmayan bir insanın bile soluksuz bir biçimde izleyebileceği bir kurguya sahip olan belgesel ile ekip gerçekten dünya standartlarında bir iş ortaya koymuş vaziyette. Bizler de Makine ekibini ve bu muhteşem belgeselde emeği geçen herkesi yürekten kutluyor ve başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir