Anasayfa > Sanat Haberleri > Frodo’yu Canlandıran Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hakkında Konuştu

Frodo’yu Canlandıran Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hakkında Konuştu

Frodo’ya hayat veren Elijah Wood Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında konuştu. Aktör, dizinin isminin bir miktar yanlış yönlendirici olduğunu düşünüyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisi

Elijah Wood diziyi büyük bir merak içerisinde bir şekilde beklediğini belirtti fakat Yüzüklerin Efendisi isminin insanları yanlış yönlendirdiğini öne sürdü. Aktör, IndieWire’a konuyla ilgili bir demeç verdi:

“Dizinin ismini Yüzüklerin Efendisi olarak belirlediler fakat bunun bir miktar yanlış yönlendirici olduğunu düşünüyorum. Anladığım kadarıyla çalıştıkları materyal kronolojik olarak Yüzüklerin Efendisi’nden ve Yüzüklerin Efendisi’nde gördüğümüz olaylardan çok daha öncesine dayanıyor. Kulağa Silmarillion gibi geliyor. Bir nerd gibi davranmak istemem fakat bu dönem Orta Dünya’nın İkinci Çağı’na tekabül ediyor.”

Elijah Wood’un bu endişesinin altında birtakım haklı nedenler olduğunu söylemekte fayda var. İkinci Çağ’ın tam olarak hangi dönemini mercek altına alacağından emin olmadığımız yapımda hangi karakterlerin anlatılacağına dair bir bilgi de verilmedi. Amazon’un diziyle ilgili planlarına dair en az herkes kadar bilgisi olan ve detaylı veriye sahip olmadığını da belirten Elijah Wood, dizinin anlatacağı hikayeyi merakla beklediğini de sözlerine ekledi.

Amazon’un yeni Yüzüklerin Efendisi dizisi Yeni Zelanda’da çekiliyor. Aktör, Yeni Zelanda’nın Orta Dünya ambiyansını daha önce çok iyi yansıtmayı başardığını söyleyerek, dizinin de orada çekilmesinden mutlu olduğunu belirtti. Dizide yer almak ister misiniz sorusuna ise “bir şey üzerinde çalışmak için Yeni Zelanda’ya gitmem gerekiyorsa, kesinlikle oradayım” diye cevap verdi. Mantıksal çelişkiler olmadığı ve hikaye çerçevesinin içinde bulunduğu takdirde dizide zevkle yer alacağını da sözlerine ekledi.

Yeni Yüzüklerin Efendisi dizisi COVID-19 pandemisinden dolayı durdurulan birçok projeden biriydi. Yeni Zelanda’daki vaka sayısının büyük oranda düşmesi yapımcıları motive etmiş olacak ki dizinin çekimleri kaldığı yerden devam ediyor.

 

Dizi Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda Geçecek

Yüzüklerin Efendisi dizisi

Yüzüklerin Efendisi’nde yaşanan olaylardan öncesini anlatacak olan dizinin, J.R.R. Tolkien’in Silmarillion adlı kitabında yer alan İkinci Çağ’daki birtakım olayları ekrana taşıması bekleniyor. İnanılmaz bir özenle kurgulanmış olan Orta Dünya evreninin en köklü olayları İkinci Çağ’da yaşanıyor diyebiliriz. Yüzük Savaşı’nın çok öncesine gideceğimiz diziyi heyecanla bekliyor, ekran uyarlamasının kitaplara sadık kalmasını temenni ediyoruz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir