Anasayfa > Sanat Haberleri > Game of Thrones Yıl Dönümünü Çeşitli Fragmanlarla Kutluyor

Game of Thrones Yıl Dönümünü Çeşitli Fragmanlarla Kutluyor

Dünyanın en prodüksiyonlu dizilerinden olan Game of Thrones 10. yıl dönümünü çeşitli fragmanlarla kutluyor. Detaylar haberimizde.

Televizyon tarihinin en prodüksiyonlu dizilerinden biri olan Game of Thrones yaklaşık 10 yıl önce ilk bölümüyle yayına girdi. Game of Thrones, fantastik edebiyat üstadı George R.R. Martin tarafından yazılan Buz ve Ateşin Şarkısı Evreni’ni David Benioff ve D.B Weiss senaristliğinde ekranlara taşımıştı.

Yayın hayatına 17 Nisan 2011 tarihinde başlayan dizi ise önümüzdeki günlerde 10.yılını kutlamaya hazırlanıyor. Taht Oyunları 19 Mayıs 2019’da bitse de HBO, resmi YouTube kanalı üzerinden yayınladığı fragmanlar ve çeşitli içeriklerle diziyi tekrar hatırlatmayı planlıyor.

Dizideki en heyecan verici anları derleyen fragman videosunu aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Aynı evrende geçecek olan farklı dizilerin çekimleri ise devam ediyor. Game of Thrones’da yaşanan olaylardan öncesini anlatacak olan House of the Dragon adlı yapım, Targaryen Hanesi’ni konu alacak ve 2022 yılında yayına girecek. Westeros diyarının en ünlü kahramanlarından biri olan Duncan The Tall adlı karakterin hikayesini anlatan bir başka dizinin de yolda olduğu geçtiğimiz günlerde ifade edilmişti.

Game of Thrones Hakkında

Geçtiğimiz yıllarda sekiz sezon ve yetmiş üç bölümün ardından final yapan dizi küresel anlamda büyük bir başarıya ulaşsa da final bölümü sebebiyle birçok tartışmaya konu oldu. 19 Mayıs 2019’da sona eren dizinin 8.sezonunun ya da final bölümünün tekrar çekilmesi için elektronik imza kampanyaları başlatıldı ve toplamda bir milyondan fazla imzaya ulaşıldı.

Game of Thrones sona erdiği dönemde internetin çeşitli köşelerinde “en kötü finale sahip olan dizi” olarak adlandırılmıştı. Fakat birbirinden derin karakterlerin amansız bir diyarda oradan oraya savruluşlarına şahit olmak oldukça keyifliydi diyebiliriz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir