Anasayfa > Sanat Haberleri > GameStop Serüveni Film Haline Getiriliyor

GameStop Serüveni Film Haline Getiriliyor

Borsacıların ve ekonomistlerin şaşkın bakışlarla izlediği GameStop olaylarını anlatan bir filmin senaryosu yazılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde ünlü girişimci ve milyarder Elon Musk’ın öncülüğünde borsa dünyası ilginç bir olayla karşılaştı. İşin teknik boyutlarını bir kenara bırakırsak GameStop hisseleri üzerine bir oyun oynanmaktaydı. Elon Musk’ın Twitter paylaşımı üzerine harekete geçen bir grup Reddit kullanıcısı gündeme oturacak bir hamle yaptı. Bu hamle oyunu bozan ve Wallstreet’te kolay yoldan para kazanmayı hedefleyen borsacıları dumura uğratan bir hamleydi. Birçok kodamanın felaketi olan hareketin neticesinde GameStop hisseleri de doğal olarak yükselişe geçti.

Elon Musk’ın bu hareketinin sebebini, onu tanıyan takipçileri “Aynı oyunlar daha önce Tesla’nın üzerine de oynanmıştı.” şeklinde açıklıyor. Elon Musk yaptığı paylaşımlarla çeşitli kripto paraların da değerlerini yükseltmesiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen bir sima.

Yazar Ben Mezrich, bu karışık olayları kaleme aldığı bir kitap yazdığını duyurmuştu. Sosyal medya kullanıcıları da bu hikayenin aynı zamanda çok iyi bir film olacağını da dile getirmekteydi. Sanıyoruz ki kullanıcılar seslerini duyurmayı başarabilmişler. MGM isimli bir film stüdyosu daha şimdiden kitabın film haklarını satın almış ve bunu duyurmuş durumda. Ben Mezrich filmde Elon Musk’ın kendi rolünü oynamasından çok mutlu olacağını da belirtiyor.

Ben Mezrich alelade bir yazar da değil. Kendisini daha önce yine büyük bir başarıya ulaştırdığı The Social Network kitabıyla da tanıyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir