Anasayfa > Teknoloji Haberleri > GeForce Now Türkiye Fiyatlandırmasında Geri Adım Attı

GeForce Now Türkiye Fiyatlandırmasında Geri Adım Attı

GeForce Now Türkiye fiyatlandırmasının açıklanmasının ardından yaşanan tartışmalardan sonra firmadan geri adım geldi. Detaylar haberimizde.

Bulut tabanlı oyun platformu GeForce Now kullanıcılarına oyunu donanımlarının gücünden bağımsız olarak ve indirmeden oynama imkanı veriyor. Ülkemizde de pek çok kullanıcısı olan hizmetin geçtiğimiz günlerde Turkcell Game+ işbirliği çerçevesinde Türkiye sunucularının da açılacağı duyurulmuştu. Bu sayede ülkemizdeki kullanıcıların gecikme oranları en aza inerek oyun kalitesi de artacaktı. Büyük bir beklenti yaratan hizmet ne yazık ki açıklanan fiyatları ile hayal kırıklığına sebep olmuştu. Ülkemizde aylık 74,90 TL olarak açıklanan hizmetin 3 aylık fiyatı ise 149,70 TL olarak duyurulmuştu. Buna ek olarak hizmeti yerel sunuculardan yararlanmadan globalde kullanmak isteyen oyuncuların da hesaplarının iptal edileceği ve Game+ altyapısından yararlanmak zorunda oldukları duyurulmuştu.

GeForce Now Türkiye

Fiyatın yurtdışına göre çok daha pahalı olması ve buna rağmen insanların zorla global hesaplarının kapatılarak Türkiye sunucularına yönlendirilmesi haliyle oyuncular arasında büyük tartışmalara yol açmıştı. Sosyal medya üzerinden yayılan tepkiler sonucunda GeForce Now Türkiye fiyatı konusunda da yeni karar gecikmedi. Bu karara göre hizmeti globalde kullanan Founders üyeleri Game+ sistemine geçmek istedikleri taktirde 49,90 TL üzerinden ücretlendirilecekler. Tartılma yaratan bir diğer konu olan kullanıcı bilgilerinin Game+ ile paylaşılması da rafa kaldırılmış durumda. Global hesap sahiplerine sağlanan bu kolaylık 1 yıllık bir süre boyunca geçerli olacak. 1 yılın ardından bizleri ne gibi bir fiyatlandırma bekliyor göreceğiz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir