Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Link to Text Fragment: Beklediğimiz Chrome Eklentisi

Link to Text Fragment: Beklediğimiz Chrome Eklentisi

Link to Text Fragment beklediğimiz Chrome eklentisi.Bir sayfada istediğimiz yere link verebilmeyi sağlayan eklentiyi nasıl kullanabileceğiniz haberimizde.

Link to Text Fragment, Google’ın Chrome tarayıcısı için çıkarmasını umduğumuz eklentilerden biri. Eklentinin yaptığı şey basit ama çok faydalı. Bir web sayfasında sadece istediğimiz metni işaretleyip oraya link vermemizi sağlıyor. Yani birine link gönderip, şurasına bak dediğimiz günler tarihe karıştı.

Google, daha önce Text Fragment isimli bir Chromium geliştirmişti. Link to Text Fragment eklentisi de bu özelliği rahatça ve pratik şekilde kullanmamızı sağlayacak. Eklentiyi kullanmak ise oldukça basit. Öncelikle uzantının adresine gidip , herhangi bir Chrome eklentisini yükler gibi yüklüyoruz.

link to text fragment

Şimdi gelelim neyi göndereceğimize. Örneğin bir arkadaşımıza Steam’de arkadaş ekleme limitinin ücretli olacağını söylemek istiyoruz.  Bunun için habere gidip, bizi ilgilendiren yeri seçiyoruz ve farenin sağ tuşuna basıyoruz. Karşımıza gelen menüde eklentinin logosunu fark edeceksiniz. “Copy link to selected text”e basıyoruz.

link to text fragment

Bu işlemden sonra, göndermek istediğimiz metin yapıştırılmaya uygun şekilde, bilgisayarımıza kaydediliyor. Yapmamız gereken tek şey yapıştırmak. Linki göndermek istediğimiz kişiyle olan konuşmamıza gidip Ctrl+V’ye basıyoruz.

https://www.savebutonu.com/steam-arkadas-ekleme-22100#kucult:~:text=Di%C4%9Fer%20internet%20siteleri%20basmakal%C4%B1p%20bir%20%C5%9Fekilde,ko%C5%9Fmuyor%2C%20sadece%20c%C3%BCzdan%C4%B1n%C4%B1za%20para%20y%C3%BCklemeniz%20yetiyor.

Linke tıklarsanız, şöyle bir manzarayla karşılaşacaksınız.

link to text fragment 2

Gördüğünüz gibi, linkte göstermek istediğiniz asıl yer, sarı renkle highlight edilmiş. Gönderdiğiniz kişi, basitçe sayfayı aşağı kaydırıp, dikkat çekmek istediğiniz yeri bulabilir.

Bu özellik özellikle içinde çok fazla bilgi olan internet sayfalarında kullanmak için son derece kullanışlı bir uygulama ve en sevdiğiniz uzantılar içine girmeye aday!

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir