Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google Dijital Aşı Sertifikası İçin Android Desteği Getiriyor

Google Dijital Aşı Sertifikası İçin Android Desteği Getiriyor

Google dijital aşı sertifikası için Android desteği çalışmalarına başladı. Açıklama yapan teknoloji devi, yeni özelliğin detaylarını verdi.

Dünyanın gidişatını değiştiren Covid-19 pandemisi, her ne kadar durulmaya başlasa da hayatlarımızı öngörülebilir gelecekte meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor. Dünya çapında başlatılan aşı çalışmaları içinde yaşadığımız dijital çağda bir dizi zorunluluğu da beraberinde getirecek. Bunlardan belki de en önemlisi hepimizin seyahat ve diğer toplu alan durumları için edinmek zorunda olduğumuz dijital aşı sertifikaları. Dünya çapında hükümetlerin ve sağlık kurumlarının önemine dikkat çektiği sertifikaların evrensel olması ve dijital olarak kolayca takip edilebilmesi hedefleniyor. Bu konudaki ilk adım ise teknoloji devi Google’dan geldi. Android’e dijital aşı sertifikaları için destek getireceğini açıklayan Google, konuyu destek sayfalarında detaylandırdı. 

Gmail Hesap Kurtarma – Google Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Özellik öncelikle Amerika Birleşik Devleri’nde kullanıma girecek ve ilk etapta sağlık çalışanlarının desteğiyle hayatına başlayacak. Daha sonra ise sağlık kurumlarından gelen mesaj ve mailleri de bünyesinde barındıracak olan uygulamanın dünya standardı sayılıp sayılmayacağı ise merak konusu. Şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri’nin New York ve Kaliforniya eyaletleri kendi sistemlerini çıkardı. Ancak eğer bütün ülkeler veya eyaletler kendilerine has bir sistem geliştirirlerse uluslararası seyahat gibi mecralarda neyin geçerli olup olmayacağı sorun teşkil edilebilir. Google’ın bu yeni özelliğinin hem dijital aşı sertikalarını hem de Covid test sonuçlarını yansıtması bekleniyor.

Türkiye’de de e-nabız uygulaması üzerinden dijital aşı kartı yaratılabiliyor. Dünyanın belli bir standartta mutabık kalması ve tüm sistemlerin böyle bir kanala entegre edilmesi çok daha iyi bir çözüm olabilir. Google’ın bu adımına toplumun ve devletlerin nasıl cevap vereceğini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir