Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google Haritalar Trafik Işığı Özelliğini Getiriyor

Google Haritalar Trafik Işığı Özelliğini Getiriyor

Google Haritalar, uygulamayı navigasyon olarak kullananlar için faydalı bir özellik sunuyor. Uygulamanın Android’de trafik ışığı özelliğine sahip olacak.

Google’ın Gmail ve Google arama uygulamalarından sonra en popüler uygulaması şüphesiz Google Haritalar. Yol tarifinden tutun da, gideceğimiz yerleri araştırmaya kadar günlük hayatımızda bir çok alışkanlığımızı değiştiren uygulama, çok faydalı yeni bir özelliği daha bünyesinde taşımaya hazırlanıyor. Google Haritalar’ın ileride trafik ışıklarını göstermesi bekleniyor.

Android kullanıcıları Google Haritaları’ı navigasyon olarak kullanmayı seviyorlar. Bu anlamda, Yandex’in navigasyon özelliği, Google Haritaların tahtını biraz sallamış olsa da, sunduğu diğer özelliklerle Google Haritalar bu konuda Android lideri. Trafik ışıkları özelliğinin eklenmesi, uygulamanın navigasyon yanını çok farklı bir noktaya taşıyabilir.

Gmail Hesap Kurtarma – Google Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Google’ın bu adımı atmasının ardında, Yandex’le mücadele etmekten çok, Apple’la mücadele etmek var. Apple iOS 13‘te kendi navigasyon uygulamasına trafik ışıklarını eklemiş ve kullanıcılarından takdir toplamıştı. Apple ve Google’ın mobil işletim sistemi rekabeti yeni bir şey değil. Ancak, Apple genellikle teknolojilerin kullanıcılar tarafından nasıl karşılandığını gözlemleyip sonra adım atmayı seven bir yönetim anlayışına sahip. Trafik ışığı özelliğindeyse durum tam tersine dönmüş durumda.

Google’dan trafik ışığı özelliğiyle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bazı kullanıcıların, haritalarında tek tük gördükleri trafik ışığı işaretleri internette dolaşmaya başladı. Google, altyapısı itibariyle trafik ışıklarının hangi renkte olduğunu dahi haber verebilir bir durumda. Bu yüzden, yeni özellik navigasyonu bir sonraki seviyeye taşıma potansiyeline sahip.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir