Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google İhtiyaç Sahiplerine 250.000 Covid 19 Aşısı Dağıtacak

Google İhtiyaç Sahiplerine 250.000 Covid 19 Aşısı Dağıtacak

Google Covid 19 aşısı dağıtmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, ihtiyaç sahiplerine 250.000 doz Covid-19 aşısı dağıtacağını açıkladı.

Teknoloji devleri son yıllarda insan hakları ve filantropik çalışmalarıyla takdir topluyor. Şirketleri dahilinde ya da dışında vakıflar kurarak, dünya genelinde sağlık, insan hakları, yiyecek ve suya erişim gibi bir çok konuda çalışan devler, dünyanın düzenini değiştiren Covid-19 pandemisine de kayıtsız kalmadı. Daha önce Bill Gates de Covid-19 aşısı ile çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve aşı milliyetçiliğiyle ilgili uyarılar yapmıştı.

Pandemi ve aşı konusunda elini taşın altına koyan bir diğer şirket de Google oldu. Google, yayınladığı bir blog postunda, aşı eşitliğine dikkat çekti ve ihtiyaç içinde olan ülkeler için 250.000 doz aşı yardımı yapacağını duyurdu. Şirket aşı çalışmaları için çeşitli ülkelerden ulaşılabilecek internet ortamları da yarattı.

Google Play Protect Nedir?

Google yayınladığı blog postunda aşı eşitliğinden dem vurdu. Herkes Covid-19’dan kurtulmadan kimsenin kurtulamayacağının belli olduğunu vurgulayan teknoloji devi, global işbirliğinin önemini vurguladı. Arama motoru bloglarında dünyadaki herkese aşıyı ulaştırmanın zor ancak zaruri bir iş olduğunu söyledi. Sözlerine “Aşı olmak isteyen herkesin aşıya erişimi olduğundan emin olmalıyız” diye devam eden şirket, dünyada bazı ülkelerin tamamen aşılama yapmak için senelerce beklemesi gerekebileceğini söyledi.

Ülkemizle birlikte tüm dünyada aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tüm dünyanın mental olarak bunaldığı ve bir an önce normale dönmek istediği günlerde, aşı her geçen gün daha da önemli oluyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir