Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google Uygulamasına Dark Mode Geliyor

Google Uygulamasına Dark Mode Geliyor

Google dark mode özelliğini sonunda arama uygulamasına da getiriyor. Daha önce kısmen dark mode özelliği sunan Google, artık telefonun ayarlarını kullanacak.

Karanlık mod özelliği, telefon ekranlarına uzun süre baktığımız yıllarda hayat kurtarıcı ve çoğu kişinin sevdiği bir özellik. Bunun yanında karanlık modun batarya dostu olması da bir başka artı. Instagram ve Whatsapp gibi sık kullanılan uygulamalar, kullanıcılarına dark mode özelliğini çoktan sundular. Google bu anlamda partiye geç kalmış durumdaydı.

Google 2019 yılından beri dark mode ile ilgili bazı adımlar attı. Şu ana kadar Gmail, Takvim ve Google Fit uygulamaları Android‘de karanlık mod kullanabiliyordu. Ayrıca bu özellikler bazı iOS işletim sistemine sahip olanlar için de kullanılabilir durumdaydı. Ancak, Google’ın kendi uygulaması ve Google Maps gibi, Google’ın en çok kullanılan uygulamalarından bazısında karanlık mod özelliği hala bulunmuyordu. Google SearchLiaison‘un Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, artık bu durum değişiyor.

Yapılan açıklamada, karanlık mod özelliğinin bugünden itibaren kullanılabileceği ve hafta sonuna kadar tüm kullanıcılara sunulacağı açıklandı. Android 10 ve iOS 12/13 kullanıcıları özelliği kullanmaya başlayabilecekler. Uygulama telefonda seçili ayarı kullanacak. Yani, karanlık mod uygulamasına geçmek için, telefonunuzda bu özelliğin seçili olması gerekiyor.

Telefondan tercih belirlemenin yanı sıra, arama uygulamasındaki “Özellikler” sekmesinden de karanlık ve aydınlık mod arasında geçiş yapılabilecek.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir