Anasayfa > Sanat Haberleri > Hank-ccine: Tom Hanks’in Kanından Coronavirüs Aşısı Yapılacak

Hank-ccine: Tom Hanks’in Kanından Coronavirüs Aşısı Yapılacak

Tom Hanks ve eşi Rita Wilson Coronavirüs aşısının geliştirilmesi için kan bağışında bulundu. Çift virüse erken yakalanan ünlüler arasındaydı.

Tom Hanks ve eşi Rita Wilson, Mart ayının ikinci haftasında Coronavirüs teşhisi ile hastaneye kaldırılmıştı. Virüse yakalandıklarında, ismi henüz açıklanmayan ama Elvis Presley‘nin hayatıyla ilgili olduğu bilinen bir filmin Avustralya’daki çekimlerinde bulunuyorlardı. Çift teşhis konulmalarının ardından hemen karantinaya alınmış ve iyileşme süreçlerini sosyal medya üzerinden hayranlarıyla paylaşmışlardı.  

Tom Hanks ve eşi Rita Wilson’ın 63 yaşında olmalarından dolayı yüksek risk grubunda bulunuyorlardı. Buna karşın çift virüsü çok ciddi bir sorun yaşamadan atlattı ve karantina süreleri sona erince Los Angeles’taki evlerine döndü. Hollywood’da hayırseverlikleriyle ve düzgün imajlarıyla tanınan çift, hastalığı atlattıktan sonra da daha fazlası için kolları sıvadı.

NPR’da yayınlanan röportaj‘da Tom Hanks, hastalık süreciyle ilgili yaşadıklarına değindi. Hastalığı göreceli olarak hafif atlatmalarına rağmen, özellikle eşinin yüksek ateş, tat ve koku kaybı gibi semptomlarla boğuştuğunu söyleyen Hanks, plazma bağışçısı olduklarını açıkladı. Röportajı gerçekleştiren Peter Sagal ve diğer konukların soru yağmuruna tuttujları Hanks, kendilerine sorulmadan plazma bağışçısı olmak istediklerini ve eşiyle seve seve gidip kan verdiklerini açıkladı. Kanlarında antibodyler bulunan çift, aşı araştırmaları için uygun plazmaya sahip. Tom Hank bu durumu, “Kanımdan yapılan aşı çalışmalarının “Hank-ccine” olmasını umuyorum diyerek izleyenleri kahkayaya boğdu. Hankccine kelimesi İngilizce aşı anlamına gelen vaccine ve Tom Hanks’in soyadının birleşmesiyle oluşan bir kelime oyunu.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir