Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Hayat Eve Sığar Uygulaması Erken Erişimde

Hayat Eve Sığar Uygulaması Erken Erişimde

COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması Google Play Store üzerinden erken erişime açıldı. Detaylar haberimizde.

Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına almış olan COVID-19 salgını karşısında devletler birçok önlem paketi açıkladılar. Tüm dünyanın salgın ile mücadele ettiği şu günlerde Sağlık Bakanlığı da geliştirdikleri bir mobil uygulama ile salgınla mücadele sürecinde vatandaşlara destek olmayı amaçlıyor. Google Play Store üzerinden erken erişime açılan uygulama ilerleyen günlerde çıkışını da gerçekleştirecek.

Uygulamanın bir benzeri salgının ilk ortaya çıktığı ülke olan Çin’de de hayata geçirilmişti. Bu adımdan gerekli sonuçları çıkartan Sağlık Bakanlığı, Hayat Eve Sığar uygulaması ile karantina sürecinde insanlara gerekli bilgileri ve alınabilecek önlemleri aktarma kararı aldı. Henüz yalnızca Google Play Store üzerinde bulunan uygulamaya henüz arama penceresi yardımı ile ulaşılamıyor. Kısacası şimdilik deneme aşamasında diyebileceğimiz uygulama ilerleyen günlerde kullanıma açılacak. Bununla birlikte uygulamanın iOS sürümünün de ilerleyen günlerde App Store‘a eklenmesi bekleniyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması

 

Uygulama konum hizmetini kullanarak kullanıcıları riskli bölgelerin yakınlarındayken uyaracak, buna ek olarak kullanıcılar bu bölgeleri harita üzerinden de takip edebilecekler. Evde izolasyon, riskli ve enfekte kişilerin farklı sembol ve renkler ile belirtileceği uygulama bunun yanı sıra eczane, hastane, market ve toplu taşıma duraklarını da semboller yardımı ile haritada işaretleyecek. Ayrıca uygulama ile COVID-19‘un belli başlı belirtilerini de takip etme şansı bulacağız.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir