Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Hayat Eve Sığar Uygulaması Kullanıma Açıldı

Hayat Eve Sığar Uygulaması Kullanıma Açıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması Android ve iOS platformlarında kullanıma açıldı. Detaylar haberimizde.

COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasının detaylarını geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Erken erişimde bulunan uygulama artık Android ve iOS platformlarında kullanıcıların indirmesine açık bir halde. Uygulama salgın dönemi boyunca vatandaşların farkındalığını arttırmayı ve kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlıyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması

 

Akıllı cihazlarınıza indirebileceğiniz uygulama sayesinde genel sağlık durumunuz hakkında bildirimde bulunabilir, basit bir COVID-19 testi yapabilir, çevrenizde bulunan market, eczane ve sağlık kuruluşu gibi yerleri harita üzerinde görebilir, konum servisleri sayesinde bulunduğunuz bölgedeki hastalığın gidişatını gözlemleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Hayat Eve Sığar uygulaması ile aile bireylerinizi izin vermeleri durumunda harita üzerinden takip edebilirsiniz.

Uygulamanın en öne çıkan özelliği ise konum servislerini kullanarak kullanıcıyı riskli bölgelerin yakınındayken uyarması. Ayrıca bu sayede yer aldığınız bölgedeki hastalığın durumunu da yakından takip edebilirsiniz. Evde izolasyon, riskli bölgeler ve enfekte kişileri gösteren uygulama sayesinde kullanıcıların kişisel önlemlerini almaları da kolaylaşıyor.

 

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir