Anasayfa > Listeler > Hayvan Temalı Oyunlar (Hayvanları Koruma Günü Özeli)
hayvanları koruma günü thumbnail

Hayvan Temalı Oyunlar (Hayvanları Koruma Günü Özeli)

4 Ekim Hayvanları Koruma Gününün şerefine, baş kahramanlarını tatlı mı tatlı hayvanların oluşturduğu 12 oyunu sizin için derledik.

Listede yer almayacak oyunlar: Night in the Woods, Stray, The First Tree, SkateBIRD, Spirit of The North, Party Animals, I am Fish, A Short Hike

Haven Park

Geçtiğimiz ağustos ayında piyasaya çıkan bu 2-4 saatlik kısa yapım, listede yer almayan huzurlu gezinti oyunu A Short Hike ile Animal Crossing / Stardew Valley‘in karışımı olarak tanımlanabilir. Mağaza fiyatı 16,50 TL olan oyunda, artık yaşlandığı için parkına bakamayan büyük annenize yardım ederken park alanına yeni şeyler inşa ediyor ve farklı farklı kampçılarla tanışıyorsunuz.

Yono and the Celestial Elephants

Yono, yakın arkadaş olan bir fil ile tavuğun çeşitli bulmacalar çözdüğü ve karşılaştıkları insanlara yardım ettikleri bir izometrik bulmaca macera oyunu. Mağaza fiyatı 25 TL olan oyun, her yaştan insanın kolayca anlayabileceği ve oynayabileceği şekilde tasarlanmış.

Seasons After Fall

Özellikle Ori oyunları ile haşır neşirseniz, Seasons After Fall size oldukça tanıdık bir deneyim sunacaktır. Focus Home Interactive tarafından 2016’da yayınlanan ve mağaza fiyatı 40 TL olan 2 boyutlu metroidvania türü bu oyun, platform ve bulmaca unsurları da barındırıyor ve mevsimlerin gardiyanları ile karşılaştıktan sonra istediği an mevsimleri değiştirme becerisi kazanan bir tilkiyi konu alıyor.

Focus Home Interactive İsim Değişikliğine Gitti

The Greatest Penguin Heist of All Time

İsminden de tahmin edebileceğiniz üzere, TGPHAT gelmiş geçmiş en büyük soygunu planlayan 4 penguenin planlarına dahil olduğunuz yeni bir yapım. Geçtiğimiz temmuz ayında erken erişim altında çıkış yapan üçüncü şahıs aksiyon oyununda isterseniz 3 arkadaşınızı da yanınıza alarak lazerli güvenlik sistemlerini geçebilir ve penguen güvenlik görevlilerini alt edebilirsiniz. Mağaza fiyatı 25 TL.

Webbed

Bir başka yeni yapım Webbed, bir örümcek olarak oynadığınız iki boyutlu bir platform oyunu. İstediğiniz şekilde ağlarınız ile kendinize yol oluşturmanın yanı sıra, örümcek adam gibi ağ atıp sallanabiliyorsunuz da. Bunun yanında güve ve karınca gibi diğer böceklerle de arkadaş olabilir, onlara yardım edebilir ve birlikte dans edebilirsiniz. Mağaza fiyatı 18,50 TL.

 

Örümcek Adam Gibi Sallanabildiğiniz 4 Oyun

Super Animal Royale

2021 Ağustos ayında çıkan bu 2 boyutlu battle royale oyunu, aşırı derecede ses getiremese de yaz ayları boyunca Steam’de en çok oynanan 100 oyun arasına girmeyi başarmıştı. Konsollarda ve PC’de ücretsiz olarak oynanabilen oyun, 20 bin inceleme içerisinde %93 olumlu değerlendirmeye de sahip. Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

Simple Fish Adventure

Listede yer vermediğimiz I Am Fish’e benzer bir konsept sunan Simple Fish Adventure, karaya çıkmış bir balık olarak oynadığınız bir fizik tabanlı 3 boyutlu platformer. 4 kişiye kadar ko-operatif olarak da oynanabilen oyunun mağaza fiyatı 8,20 TL.

Fight Crab

For Honor tarzı bir dövüş oyunu olan Fight Crab’te oyundaki 23 farklı yengeç türünden birinin kontrolünü alıp diğer yengeçlerle dövüşebilirsiniz. Klasik 1v1 dövüşlerin yanı sıra bir arkadaşınızı yanınıza alıp 2v2 dövüşlere de katılabilir veya 41 dövüşten oluşan tek kişilik hikaye modunu oynayabilirsiniz. Mağaza fiyatı 40 TL.

Garden Paws

Stardew Valley’e oldukça benzer bir oyun olan Garden Paws’ta bütün dünyayı tatlı mı tatlı hayvanlar oluşturuyor. Stardew’den alışık olduğumuz her şeyin üstüne kendi eklentilerini yapan oyunda dedenizin ve ninenizin çiftliğine göz kulak olurken yakındaki şehiri baştan inşa etmeli ve şehirde yaşayan hayvanların ihtiyaçlarını gidermelisiniz. Kendi minik hayvanlarınızı yetiştirebilmeniz de cabası. Mağaza fiyatı 32 TL.

Alpaca Stacka

Bu ücretsiz 3 boyutlu macera platformer oyununda, arkadaşlarına yardım etmek için yola çıkan bir alpaka olarak oynuyorsunuz. Oyunda yavrularını kaybeden bir anne tavuğun civcivlerini bulmaya yardımcı olurken sizi takip eden muzip bir sincap ile de baş etmeniz gerek. Mağaza sayfası için tıklayabilirsiniz.

Cattails | Become a Cat!

Oldukça özgün bir hayvan simülasyon RPG oyunu olan Cattails’te bir sokak kedisi olarak avlanmalı, bölgenizi istila eden diğer kediler ile dövüşmeli ve yararlı bitkiler için çevrenizi keşfetmelisiniz. Bunun yanında evlenebilir ve kendi yavru kedilerinizi de yetiştirebilirsiniz. Mağaza fiyatı 25 TL.

Mail Mole + ‘Xpress Deliveries

Listemizin son oyunu, havuç ülkesini felaketten kurtarmak için görevlendirilen kargocu bir köstebek olarak oynadığımız bir yapım. oldukça sağlam bir 3 boyutlu platform temeline ek olarak birçok gizli toplanabilir eşya, bulmaca ve diğer köstebeklerle yarış da içeren oyunun mağaza fiyatı 25 TL.

Listemizin sonuna geldik. Hayvanları seven ve koruyan oyuncular olarak kalmanız dileğiyle, iyi oyunlar!

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir