Anasayfa > Blog > I-Block Gözlük İnceleme ve Yorumlar

I-Block Gözlük İnceleme ve Yorumlar

Yaklaşık olarak bir aydır inceleme fırsatı elde ettiğim I-Block gözlük inceleme ve yorumlarımı yazmak istedim.

Öncelikle gözlüğün numaralı bir gözlük olmadığını, hazır gözlük denilen şekilde paket halinde satıldığını belirteyim. Eğer ürünle ilgili bilginiz yoksa, I-Block gözlük bir mavi ışık filtresi. Mavi ışığın zararlarını ve mavi ışık filtrelerinin ne işe yaradığını merak ediyorsanız aşağıdaki yazımızı özellikle tavsiye ederim. Birçok sorunuzu cevaplayacaktır.

Mavi Işık Filtresi Nedir?

Gözlüğün iddiası mavi ışığı filtreden geçirerek göz sağlığımızı koruyabilmek. Bu noktada belirtmeliyim, gözlerimin numaralarında bir sorunu yok, hatta bu yıla kadar gözlerimle alakalı hiçbir şikayetim de yoktu doğrusu. Ancak dijital dünya ve çalıştığım işimin sürekli ekran başında olması nedeniyle sorunlarım da başlayıp hızla arttı. Nabız gibi atan göz kapağımdaki damarlar, kuruluk, batma, yanma, yorgunluk hepsi bir anda geldi. Tabii ki de size de tavsiye ediyorum, doktora gidip görünün. Ben de gittim zaten. Doktor da sağ olsun damla yazmayı uygun gördü.

Ancak damlayı kullanmayı unutuyor olmam, kullanırken zorlanmam, biraz kullanıp sonra kullanmak istemeyişim sorunlarımın da ortadan kalkmamasına neden oldu. Eğer damlayı düzenli kullanabileceğinize inanıyorsanız, gayet güzel çözüyor sorunları onu da belirteyim. Peki, gözlükle nasıl tanıştım?

I-Block Gözlük ile Tanışmamız

Facebook grubumuzdaki bir oyunsever, grupta bu gözlüğü paylaşmış ve hakkındaki görüşlerini belirtmiş. Kız arkadaşım da beni etiketledi yaşadığım sorunu bildiği için. Fiyatı gözüme başta biraz tuzlu geldiği için başta internette ufak bir araştırma yaptım, yakındaki bir gözlükçüye uğradım. Fiyat ya daha pahalıydı ya da hiç güvenemeyeceğim kadar ucuz. Sağlığımla da oynamak istemediğim için gidip I-Block gözlüklerden satın aldım. Bugün bir aydır kullanıyorum gözlükleri.

I-Block Gözlük İnceleme ve Yorumlarım

Burada tabii ki her ürün gibi bu ürünün de olumlu ve olumsuz yönleri var. Ayrıca ürünü incelememiz için de hiçbir ücret almadık onu da belirteyim. Başta ekip arkadaşlarımın da benzer dertleri olduğunu gördüğümden, sonra da onlara “kullanınca size de anlatırım” dediğimden ötürü böyle bir incelemenin sitede bulunmasını istedim. Gelin olumlu yönlerini de, olumsuzları da sıralayalım.

Olumlu Yönleri (+)

  • Gözümdeki rahatsızlıklar, gözlüğü kullandığım hiçbir anda yaşanmıyor. Yani alma amacımı tamamen yerine getiriyor.
  • Dijital mavi ışık filtrelerindeki o “her yer ne kadar da sarı” duygusu oluşmuyor. Evet bir sarılık ekleniyor görüşe ama rahatsız edici değil, kolaylıkla alışılıyor.
  • Benimki gibi beyaz ışıkların sevilerek kullanıldığı bir evde yaşıyorsanız, günlük olarak da takmanızda bir sorun yok diyebilirim.
  • Tam paket olarak satıldığı için gözlüklere dair ekstra bir bilgiye sahip olmanıza hiç gerek olmuyor. Alıp çıkabiliyorsunuz.
  • Farklı renk ve çerçevelerle satıldığı için seçme özgürlüğünüzü de kullanabiliyorsunuz. Ben küçük gelirse diye korkarak gitmiştim ve ilk baktığım gerçekten küçüktü, sonra uygun olanını da buldum.

Olumsuz Yönleri (-)

  • Her ne kadar fiyatı alırken kötü hissettirmese de gözlük camları (belki de ürünün türü nedeniyle) kalitesiz hissettirebiliyor. Sıklıkla temizleseniz bile çok leke tutuyor.
  • Çerçevesi takır tukur ediyor. Sürekli kırılacakmış gibi bir his oluşturuyor. Ancak bu ürünün kalitesinden ötürü de olabilir, rahat esniyor çünkü.
  • Sarartı az bile olsa hoş değil. Elbette bu filtre işleminin ne olduğuyla alakalı ancak yine de ömrünüz boyunca alıştığınız renkler var nihayetinde. Dünyanın bir nebze ‘sepya’ olması ilginç oluyor.

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir