Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Instagram QR Kod Özelliği Hayata Geçiyor

Instagram QR Kod Özelliği Hayata Geçiyor

Instagram QR kod özelliği hayata geçiyor. Artık profilleri aramak yerine, kameranızı kullanarak kodları okutabileceksiniz.

QR kodları çıktığından beri teknolojide bir çok iş dikkate değer şekilde kolaylaştı. Instagram da bu trendi uygulama içinde bir QR kod okuyuyucusu ile yakaladı. Artık Instagram’da bir profili bulmak için uygulamayı açmaya gerek kalmayacak. Özellik, QR kodlarını destekleyen herhangi bir kameradan ve üçüncü parti uygulaması üzerinden de kullanılabilecek.

Instagram Reels Özelliği İle TikTok’a Rakip Oldu

Instagramın bu hamlesinin daha çok işletmeler için olduğunu söylemek mümkün. Covid-19 pandemisi nedeniyle, dünya artık her şeyin olabildiğince temassız olması gereken bir yaşam stilini giderek daha çok benimsiyor. Özelliğin tanıtılmasından sonra, yurtdışında restoranlar işletmelerinin dışına QR kodlarını bırakmaya başladılar. Bu sayede müşteri, kodu okutup menü gibi bilgilere rahatlıkla erişim sağlayabiliyor.

Özellik ilk defa, halkının teknoloji sevgisi ve teknolojiye hızlı adaptasyonlarıyla tanınan Japonya’da hayata geçirildi. Ancak, Instagram QR kod özelliği artık global düzende çalışmaya başlayacak. Facebook, Snapchat ve Spotify gibi sosyal medya platformları QR kodlarıyla ilgili değişik özellikler getirdi. Bu platformlar arasında QR kodu okumayı tam anlamıyla destekleyen platform ise, şimdilik sadece Twitter.

Instagram daha önce de Nametags isimli benzer bir uygulamayı hayata geçirmişti. Ancak QR kodlarının popülerliği Nametags’e bir üstünlük sağlıyor. Nametags uygulamadan tamamen kaldırılacak. Bu yüzden QR kodu yaratmaya çalıştığınız zaman hala Nametags özelliğini görüyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Özellik çok yakında güncellemesini tamamlayarak tüm dünyada erişilebilir hale gelecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir