Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Instagram Reels Özelliği İle TikTok’a Rakip Oldu

Instagram Reels Özelliği İle TikTok’a Rakip Oldu

Instagram Reels özelliğini kullanıcılarının beğenisine sunarak TikTok’un en büyük rakibi olma yolunda bir adım attı. Detaylar haberimizde.

Instagram kullanıcılarının karşısına bu kez de 15 saniyelik videolar çekebilmelerine olanak veren Reels özelliği ile çıktı. Daha önce hikayeler ve çeşit çeşit yüz filtresini platforma ekleyerek Snapchat‘in yoluna büyük bir taş koymuş olan şirket bu kez de kullanıma sunduğu yeni Reels özelliği ile birlikte TikTok‘a ciddi bir rakip olmuş durumda.

Reels özelliği sayesinde kullanıcılar tıpkı TikTok‘ta olduğu gibi kendi 15 saniyelik videolarını oluşturabilecekler. Kullanıcılar bu videoları oluştururken müzik kütüphanesinden seçtikleri müzikleri de videoları içerisinde istedikleri şekilde kullanabiliyorlar. Tüm bunlara ek olarak Reels ile çekilen videolarda farklı video geçişi özellikleri de yer alıyor. TikTok‘a benzer bir biçimde Reels sayesinde kullanıcılar birçok farklı efekti ve farklı araçları da videolarında kullanabiliyorlar.

Instagram Reels

Ülkemizde de kullanıma sunulan Reels hem Android hem de iOS platformlarındaki kullanıcılar tarafından denenebilir durumda. Instagram‘ın Keşfet kısmının yanı sıra kullanıcıların ana akışları üzerinde de yer alacak olan Reels içerikleri bakalım ilerleyen günlerde ne gibi tepkiler ile karşılanacak? Instagram bu hamlesi ile birlikte zaten yeterince tartışma yaratmayı başarmış olan TikTok platformunun tabutuna bir çivi daha çakmayı başarabilecek mi?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Biz nasıl kurtuluruz diye kara kara düşünürken Zuck yine cyborg lüğünü ortaya koydu. Helal Zuck. Gimme the Zucc

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir