Anasayfa > Teknoloji Haberleri > TikTok Trump’ın Kararıyla Amerika’da yasaklanıyor!

TikTok Trump’ın Kararıyla Amerika’da yasaklanıyor!

Dünyada en çok kullanılan uygulamalardan biri olan TikTok, Amerika’da yasaklanıyor. Karar, doğrudan ABD Başkanı Donald Trump’tan geldi. Trump gazetecilere verdiği açıklamada cumartesi günü artık bu duruma bir son vereceklerini açıkladı. TikTok’un bir süredir Trump’ın hedefinde olduğu ve bununla ilgili bir düzenleme yapmak istediği bilinmekteydi.

TikTok uygulaması kısa sürede tüm dünyada bir fenomen haline geldi. Amerika, Çin, Hindistan gibi ülkelerin yanı sıra ülkemizde de çok büyük bir kullanıcı kitlesi olan uygulamayla ilgili her gün ilginç haberler alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde gelen en önemli haberlerden birisi de Trump’ın TikTok’un yasaklanması ile ilgili kararı oldu. TikTok’un Çinli bir firma olan ByteDance’e ait oluşu ve Trump’ın da Çin’e şu sıralar pek sıcak bakmayışı, olayın bu şekilde gelişmesindeki en önemli etkenlerden birisi. Trump uygulamanın yasaklanmasıyla ilgili nasıl bir harita izleyeceklerini açıklamadı.

TikTok

Bu, TikTok’un ilk yasaklanma olayı değil. Daha önce de Amerika tarafından kullanıcı verilerinin gizliliğini ihlal etmekten ve bu bilgileri satmaktan suçlanmış, fakat bütün bu iddiaları reddetmişti. Bu iddiaları yumuşatmak ve daha ılımlı bir hava yaratmak için de yüksek kademeli bir Disney yöneticisi olan Kevin Mayer’ı CEO olarak işe almıştı. Ayrıca New York ve Los Angeles’ta şubeler ve ofisler açmıştı. Fakat görünen o ki TikTok’un bütün bu havayı yumuşatma çabaları sonuç vermedi. Trump, Tiktok’un yasaklanması konusunda oldukça ciddi görünüyor.

Halo Infinite Multiplayer Modu Ücretsiz Olarak Oynanabilecek

Bu olay TikTok için bir hayli endişe verici görünüyor. Daha önce de Çin ve Hindistan arasındaki çekişmeden dolayı Hindistan’da yasaklanan TikTok, bu yüzden milyonlarca kullanıcısını yitirmişti. En çok TikTok kullanan ülkeler sıralamasında Hindistan’dan sonra ABD ve Türkiye geliyor. Tiktok 2019 verilerine göre Amerika’da 39.6 milyon, Türkiye’de ise 28.4 milyon indirmeye ulaşmıştı. Bu iki büyük kullanıcı kitlesini kaybetmesinin ardından TikTok’un ne durumda olacağı ise merak konusu.

Ayrıca Trump’ın TikTok’a olan düşmanlığı bununla da sınırlı değil. Dünya teknoloji devi Microsoft, TikTok’un Amerika’daki temsilcisi olmak istediğinde Trump, buna da sıcak bakamdığını söylemişti. Anlaşılan Trump’ın TikTok karşıtı tavırları, uzunca bir süre daha devam edecek.

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir Yorum

  1. Aynı hareketi bekliyoruz Reis. Güçlü bir Türkiye için bendevarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir