Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Instagram Kendine Biçilen Kefeni Yırtmak İstiyor

Instagram Kendine Biçilen Kefeni Yırtmak İstiyor

Instagram, TikTok ve YouTube modelini benimseyeceğinin sinyalleri verdi. Adam Mosseri bir açıklama yaparak uygulamanın geleceğinden bahsetti.

Instagram yıllar boyunca en trend ve gençler tarafından benimsenen uygulama olmaya devam etti. Ta ki, TikTok uygulama sahnesine çıkana kadar. Bir anda yükselişe geçen “Çin mucizesi” Facebook grubu bünyesine dahil edilen Instagram’da acil durum alarmlarını fena halde yakmış gibi görünüyor. Instagram’ın patronu Adam Mosseri, Twitter’da bir açıklama yaparak, Instagram’ın artık “kare fotoğraf paylaşılan uygulama” sıfatından çıkmaya başlayacağını söyledi.

Söylenti: Instagram Kendi NFT Platformunu Geliştiriyor

Facebook tarafına geçtikten sonra Instagram’da reklam ve içerik üreticiler için bir dizi değişiklik geleceği zaten beklenen bir durumdu. Ancak görünen o ki, Instagram kelimenin tam anlamıyla kendine biçilen kefeni yırtmakta oldukça kararlı. Mosseri yaptığı açıklamada Instagram’ın gelecekte videoya daha çok yoğunlaşacağını, satış kısmını geliştireceğini ve içerik geliştiriciler için de yenilikler getireceğini duyurdu. Özetle Instagram TikTok’un elinden aldığı kitleyi geri istiyor.

TikTok sosyal medya platformlarının geliştirme politikalarında ciddi değişikliklere gitmelerine neden oldu. Kısa süre içinde Instagram’a “reels” özelliği geldi. YouTube ise, YouTube Shortları bünyesine dahil etti. Daha öncesinde içerik geliştiricilere ücretli içerik satma fırsatı sunan YouTube’un bu yolun yolcusu olduğu düşünülürken, TikTok Google grubunu bile beklenmedik bir değişime sürükledi.

Instagram halen çok sevilerek kullanılsa da, sadece fotoğraf paylaşma uygulaması olarak kalsaydı popülerliğini koruyamayacak olduğu da bir gerçekti. Bu nedenle rekabete ve piyasa şartlarına hızlı adapte olan ve talebe cevap veren platformun yeni özelliklerinin detayları da bir merak konusu haline geldi.

Instagram, TikTok, Youtube ve diğer platformlar sosyal mecraların yeni adresinin video olacağına işaret ediyor. Hatta bunu da aşıp 20-30 saniyelik çerezlik videoların bir süre daha endüstri standardı olacağının sinyalini veriyor. Bu sinyalin sosyal medya devlerini nereye götüreceğini ise, önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir