Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Söylenti: Instagram Kendi NFT Platformunu Geliştiriyor

Söylenti: Instagram Kendi NFT Platformunu Geliştiriyor

Özellikle geçtiğimiz aylarda popülerleşmeye başlayan ve gittikçe yayılmaya da devam eden NFT projeleriyle ilgili yeni haberler mevcut. Sean Williams isimli bir sanatçının yaptığı paylaşıma göre Instagram, kendi NFT platformu üzerinde çalışıyor olabilir.

Instagram nft

Geçtiğimiz aylarda Twitter CEO’su Jack Dorsey’in attığı bir tweet’in 2.9 milyon dolara, Beeple isimli dijital bir sanatçının ise eserini 69.4 milyon dolara NFT olarak satması üzerine bir NFT çılgınlığı başlamıştı. İnsanların büyük bir kısmı bu yüksek fiyatlara anlam verememiş ve NFT’nin ne olduğunu anlamaya çalışmıştı. O zamandan bugüne NFT daha da yaygınlaştı ve insanlar tarafından daha da bilinir oldu. Her ne kadar ilk popüler olmaya başladığı zamanlardaki gibi büyük haberler görmesek de NFT alanında yeni haberler gelmeye ve gelişmeler olmaya devam ediyor. Son zamanlarda duyulan en önemli iddialardan biriyse Instagram’ın kendi NFT platformunu kurmasıyla alakalı.

Instagram nft

Sean Williams isimli bir sanatçı, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Instagram’ın kendi NFT platformunu kurduğunu söyledi. Williams Instagram’ın kendisi gibi sanatçılara ulaşarak onlardan yardım istediğini ve ayrıca 1000 dolarlık bir ücret de talep ettiğini söyledi. Williams yaptığı paylaşımda bu durumu garip bulduğunu da ekledi.

Williams bunlara ek olarak Instagram’ın 8-10 Haziran tarihlerinde yapacağı etkinliğe de dikkat çekerek, platformun duyurusunun bu etkinlikte yapılacağını söyledi. Genel olarak Instagram’ın kendisine ulaşma şeklinden ve sunduğu isteklerden pek de mutlu olmayan Williams paylaşımında bu konuyla ilgili kızgınlığını da belirtti.

Sedat Peker Videoları IMDb Listesinde Yerini Aldı

Williams her ne kadar bu iddialarda bulunmuş olsa da haberlerin doğruluğu herhangi resmi bir kaynak tarafından doğrulanmadı. Öte yandan Williams’ın dedikleri doğruysa bunu önümüzdeki ay, etkinlik gerçekleştiğinde göreceğiz. Instagram’ın diğer sosyal medya platformlarına kıyasla konumu ve bugüne kadar dikkatle koruduğu nüfuzu, onu NFT konusunda çok avantajlı bir yere getiriyor. Yalnızca bünyesinde barındırdığı sanatçıları değil, dünyaca ünlü kişilikleriyle de çok geniş bir etki alanına sahip olan Instagram, kuracağı bir NFT platformu ile bu gücünden yararlanmak istiyor olabilir.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir