Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Instagram Web ‘den Artık Canlı Yayınlar da İzlenebiliyor

Instagram Web ‘den Artık Canlı Yayınlar da İzlenebiliyor

Popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram, Instagram Web sürümü için çalışmalarına devam ediyor. Detaylar haberimizde.

Mobil sürümünün aksine pek çok özellikten yoksun olan Instagram Web geliştirilmeye devam ediyor. Son olarak web sürümüne eklenen direkt mesaj özelliği bir çok kullanıcının uzun zamandır eksikliğini hissettiği bir ihtiyacı kapatmıştı. Uygulamanın web sürümüne eklenen bir diğer yenilik ise canlı yayın izleme özelliği oldu.

Yalnızca mobil sürüm üzerinden izlenebilen canlı yayınlar artık web sürümü üzerinden de sorunsuz bir şekilde izlenebilecek. Mobil sürümde olduğu gibi yine alışık olduğumuz Hikayeler bölümünde yer alacak olan canlı yayınlar ayrıca yine mobil sürümde olduğu gibi yorum bölümünü de kapsayacak. Ancak web sürümü mobil sürümden farklı olarak bu yorum bölümünü canlı yayın ekranının altında değil, ayrı bir pencere şeklinde yan tarafta barındıracak.

Instagram Web

Instagram cephesinden gelen bu habere ilişkin merak edilen konulardan bir tanesi de canlı yayınların bilgisayar üzerinden de yapılıp yapılamayacağıydı. Yalnızca mobil sürümden izlenebilen canlı yayınların web sürümü için de gelmesi ile birlikte kullanıcılar bu konu hakkında heyecana kapılsalar da yetkililer en azından şimdilik canlı yayınların yalnızca mobil sürüm üzerinden yapılabileceğini belittiler.

Direkt mesaj özelliğinin ardından web sürümüne eklenen bir diğer özellik olan canlı yayınları izleyebilme geliştiricilerin yıllardır ihmal ettikleri web sürümüne de nihayet önem vermeye başladıklarının bir göstergesi. Bakalım ilerleyen günlerde Instagram Web için başka özellikler de görecek miyiz?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir