Anasayfa > Teknoloji Haberleri > iOS Acil Durum Uyarısı Nasıl Kapatılır? Test Alert Notification Kapatma

iOS Acil Durum Uyarısı Nasıl Kapatılır? Test Alert Notification Kapatma

24 Temmuz sabahı iPhone kullanıcılarını uyandıran, “Evde Kal Türkiye” mesajıyla paylaşılan iOS Acil Durum Uyarısı nasıl kapatılır? Test Alert Notification nasıl durdurulur? Gelecekte iOS acil durum uyarıları tarafından rahatsız edilmemek için neler yapabileceğinizi kısaca anlatıyoruz.

24 Temmuz sabahı saat 09.45’te iOS cihazlarını kullanan bazı kullanıcılar, bir sesle uyandılar.  Bu sese hemen ardından bir bildirim eşlik etti. “Evde Kal Türkiye” notuyla paylaşılan bu bildirimin bir ulusal deneme olduğu öğrenildi. Bu durum iOS’un Acil Durum Uyarıları sistemi için ülke genelinde yapılan bir denemeden ibaret. Çoğu ülkede bu denemeler düzenli aralıklarla sistemi test etmek ve vatandaşları afetlere karşı hazır tutmak için yapılıyor. Deprem ve sel gibi afetler konusunda hassas olan ülkemiz için de bu uyarılar önem taşıyor.

Öncelikle iOS işletim sistemine sahip kullanıcıları uyarmamız gerekiyor. iOS Acil Durum Uyarısı sistemi, dünya çapında ülkelerin afet ve acil durumlarda başvurduğu bir yöntem. Yaklaşmakta olan bir tehlike durumunda tüm kullanıcıları önceden uyarmak bu sistemle mümkün oluyor. Vatandaşlar fırtına, sel, yanardağ patlaması ve hatta nükleer afetler konusunda bu alarm ile uyarılabiliyorlar. Böyle bir amaca hizmet eden bu sistem için de mecburen uyarıcı ve rahatsız edici bir ses kullanılıyor. Bu ses kimi kullanıcılar için travmatik veya tetikleyici olabileceğinden kullanıcılar bu bildirimden kurtulmak istiyor. Peki iOS Acil Durum Uyarıları nasıl kapatılır?

Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir?

iOS Acil Durum Uyarısı Nasıl Kapatılır?

Bu alarmı kapatmak için yapmanız gerekenler oldukça basit.

  • Cihazınızda “Ayarlar” uygulamasını açın.
  • Uygulamada karşınıza “Bildirimler” çıkacak. Bildirimler sekmesine tıklayın.
  • Bildirimler sekmesinde tüm uygulamaların bildirimlerini düzenleyebilirsiniz. iOS Acil Durum Uyarısı bildirimini kapatmak için Bildirimler sekmesinde en aşağıya inene kadar kaydırın.
  • En aşağıya indiğinizde 3 tane İngilizce acil durum bildirimi ayarı göreceksiniz. Bunların ilk ikisine kendi güvenliğiniz için dokunmamanız öneriliyor. Üçüncüsü yani “Test Alert Notification” bildirimi kapatmanız gereken bildirim. Bunu kapattıktan sonra gelecekteki tatbikatlar, denemeler ve afet uyarılarından etkilenmeyeceksiniz.

ios acil durum

Test Alert Notification ya da iOS Acil Durum Uyarıları işte bu şekilde rahatça kapatılabiliyor. Fakat bu uyarıları kapatmak sizin sorumluluğunuzda, hükümetler ve Apple acil durum bildirimlerinin kapatılmamasını öneriyor. Sonraki yazılarımızda görüşmek dileğiyle.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir