Anasayfa > Teknoloji Haberleri > İş Bankası, Roblox’u Metaverse Evreni Sandı

İş Bankası, Roblox’u Metaverse Evreni Sandı

Geçtiğimiz günlerde; İş Bankası, sosyal medyada çokça dalga geçilen bir ‘yanlış anlamaya’ imza attı. Roblox’a reklam veren ilk Türk bankası İş Bankasının resmi Twitter hesabından yaptığı duyuru yüzlerce kullanıcıdan tepki çekti. Söz konusu duyuruda İş Bankası, ‘Metaverse evrenlerinden olan Roblox’ ifadesini kullandı.

Biden Intel’in 20 Milyar Dolarlık Fabrika Yatırımı Hakkında Konuştu

Metaverse, içerisinde yaşadığımız dünyanın benzeri diyebileceğimiz sanal bir evren. Tıpkı internet gibi insanlık adına en büyük dijital devrimlerden biri olma potansiyeli taşıyan bu sanal yansılma, özellikle Facebook‘un ismini “Meta” olarak değiştirmesi ile birlikte dev şirketlerden bankalara kadar çeşit çeşit sektörden çeşit çeşit sermayedarın dikkatini çekmiş durumda.

Ancak çağa ayak uydurma çabamızda bazen aksaklıklar çektiğimiz ülkemizde; kurumsallığına güvendiğimiz, adına kendimizi bildik bileli aşina olduğumuz, dolayısıyla büyüklüğünü içselleştirdiğimiz kurumların dahi her ne kadar kötü niyetli olmasa da “saçmaladığına” şahit olabiliyoruz.

Metaverse Evreni (?) Roblox’a İş Bankası Reklamı

Metaverse adı altında Roblox ile anlaşma imzalayan bankanın Roblox üzerinden reklam veren ilk Türk bankası olması olumlu gözükse de birlikte çalıştığı ajans nedeniyle böyle bir yanlış anlaşılmanın ortaya çıktığını tahmin edebiliriz.

İş Bankası resmi internet sitesinde duyurulan reklam projesi hakkında yapılan açıklama da Roblox bir Metaverse evreni olarak lanse edilmiş.

Türkiye İş Bankası, bir ilke imza atarak global çevrim içi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemi Roblox oyununa ülkemizden reklam veren ilk banka oldu. Roblox oyuncuları deneyimleri sırasında oyunun geçtiği metaverse’teki billboardlarda İş Bankası’nın Maximum Gaming Kartının reklamlarını görecekler. Bankanın e-sporculara özel ön ödemeli kart ürünü olan Maximum Gaming Kart, Kasım 2019’da hizmete sunulmuştu.

Sosyal Medyadan Eleştiri Yağmuru

İş Bankasının bu komik reklam çalışmasına özellikle Twitter kullanıcıları tepki gösterdi. Şu an NimoTV‘de yayıncılık hayatına devam eden ve bağımsız milletvekilliği adaylığıyla sık sık gündeme gelen Jahrein de aşağıdaki paylaşımı yaptı.

https://twitter.com/jahreindota/status/1487001296175570944

Yapılan hatanın boyutuna bakınca Jahrein‘in tweet’ine benzer sertlikte tepkilerin gelmiş olması oldukça doğal.

Sosyal medyadan gelen yoğun eleştirilere rağmen İş Bankası tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir