Anasayfa > Teknoloji Haberleri > İsrail Uzay Programı Başkanı: “Uzaylılar Bize Görünmek İstemiyor”

İsrail Uzay Programı Başkanı: “Uzaylılar Bize Görünmek İstemiyor”

İsrail eski Uzay Güvenlik Şefi Prof. Haim Eshed, “Galaktik Federasyon ABD ile anlaştı ve Trump bunu açıklamak üzereydi ama uzaylılar ‘İnsanlık bizi görmeye henüz hazır değil, bırakın önce biraz sakinleşsinler’ dediler” ifadelerini kullandı.

29 yıl boyunca İsrail Uzay Programının başında görev yapmış, ve  iki kez İsrail Güvenlik ödülü almış Prof. Haim Eshed, İsrail’in en çok okunan gazetelerinden biri olan Yediot Aharonot’a yaptığı açıklama ile İsrail ve dünya gündemine oturdu. Yediot Aharonot gazetesinin Facebook hesabında paylaşılan röportaj 5 binden fazla yorum aldı. İsraillilerin bir kısmı Prof. Eshed’in akıl sağlını yitirmiş olduğunu iddia ederken diğer kesim Eshed’i savunup, Galileo‘nun da zamanında aynı muameleyi gördüğünü söylediler. Eshed’in açıklamalarında ismi geçen Trump’tan ise olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmedi.

İsrail Uzay

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Utah  eyaletinde gizemli bir monolit bulunmuştu. Çölün ortasına kim tarafından ve neden konulduğu bilinmeyen yaklaşık 4 metre uzunluğundaki monolit daha sonra gizemli şekilde ortadan kaybolmuştu. Monalit’in kaybolmasının nedeni daha sonra ortaya çıkmış olsa da oraya nasıl geldiği sorusu gizemini hala koruyor. Monolit’in, ‘2001 : A Space Odyssey-Bir Uzay Macerası’ filmini anımsatması akıllara ‘yine uzaylıların işi olabilir mi?’ sorusunu getirmişti. Uzay içerikli dizi ve filmlerin, insan bilincini, evrenin diğer vatandaşlarıyla tanışmaya hazırlanma aşaması olduğu yönündeki teoriler uzun zamandır konuşulmakta. Prof. Haim Eshed‘in açıklamaları ise uzaylıların ABD ile dünyada deney yapmak için anlaşma yaptığı üzerine.

“Onlar da bizim gibi evrenin dokusunu anlamak için araştırmalar yürütüyorlar, bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Mars’ın derinliklerinde yer altı üsleri var ve orada temsilcilikleri bulunuyor. ABD ile anlaşmalar yapıldı. Bizim de orada ABD’li astronotlarımız var.”

Açıklamalarıyla pek çok kesimin tepkisini üstüne toplayan Prof. Eshed, akıl sağlıyla ilgili iddialara ise şu şekilde yanıt veriyor;

“Bunları 5 yıl önce söyleseydim, bana deli raporu çıkarıp hastaneye yatırır, akademiden de bilimden de uzak kalmamı sağlarlardı. Şimdi ise kaybedecek hiçbir şeyim yok.”

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir