Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Jeff Bezos Servet Rekoru Kırmayı Başardı

Jeff Bezos Servet Rekoru Kırmayı Başardı

Geçtiğimiz günlerde Amazon CEO’luk görevini bırakan Jeff Bezos, Pentagon’un Microsoft kararı sonrası servet rekoru kırmayı başardı. Serveti ve tüm detaylar haberimizde.

Amazon’un Yeni CEO’su Andy Jassy Oyun Geliştirme Konusunda Kararlı

Dünyanın en büyük ve en ünlü e-ticaret ve teknoloji şirketi Amazon’un kurucusu ve uzun bir süre CEO’su olan Jeff Bezos, servetini katlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde CEO’luk görevini resmi olarak tamamen bırakan Jeff Bezos, artık şirketin icra başkanı olarak görev yapacak. Bunun yanında şirketin en yüksek hissesi %11’lik değer ile hala Bezos’da bulunuyor.

Uzun bir süre ”Dünyanın En Zengin İnsanı” unvanına sahip  Bezos, Tesla CEO’su Elon Musk ile zirvede sürekli yer değiştiriyordu. Son haberlere göre Bezos, kendi servet rekorunu kırdı ve Mart ayından beri yer aldığı zirvedeki konumunu korumayı başardı.

pentagon microsoft sözleşme

Pentagon’dan Microsoft Kararı

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon’un Donald Trump döneminde Microsoft ile imzaladığı JEDI bulut bilişim sözleşmesini iptal etti. 10 milyar dolar değerindeki bu anlaşmanın iptal edilmesiyle birlikte Amazon hisselerinde artış yaşandı. Yaklaşık %5 hisse artışı yaşanan Amazon’un Bezos’un servetine etkisi ise 8.4 milyar dolar oldu.

Yeni eklenen bu değer ile Jeff Bezos toplam 211 Milyar Dolar servete ulaşarak servet rekoru kırdı. Bununla birlikte Mart ayında birinciliğe tekrar oturan Bezos, yerini daha da sağlamlaştırdı. Şu an Amazon’un CEO’luk görevini Andy Jassy üstleniyor. Bezos ise İcra Başkanı unvanına sahip ve büyük bir hissedar.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir