Anasayfa > Sanat Haberleri > Jonathan Frakes, Star Trek: Picard’ın Final Sahnesiyle Eskiye Gitti

Jonathan Frakes, Star Trek: Picard’ın Final Sahnesiyle Eskiye Gitti

Star Trek: Picard oyuncusu Jonathan Frakes, dizinin final bölümününün onda bir dejavu yarattığını ve sahneyi çekmenin onu çok mutlu ettiğini söyledi.

Star Trek: New Generation‘da kaptan Jean-Luc Picard’ın Bir Numara’sı Riker karakterini canlandırdığı performansıyla hafızalara kazınan Jonathan Frakes, Star Trek: Picard’ın ilk sezonunun final bölümünün onu eskilere götürdüğünü ve bölümü çekmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Jonathan Frakes’in bahsettiği sahne, ilk sezonun finalinde Riker’ın kendisinin de kaptan olduğu gördüğümüz sahne. Star Trek hayranları Patrick Stewart’ın yeni Star Trek dizisi için bir kez daha kameralar karşısında Uzay Yolu üniformasını giyeceğini haberini büyük sevinçle karşılaşmıştı. Patrick Stewart’ın yeniden Jean-Luc Picard karakterine bürünmesi ise, başka bir umudu da beraberinde getirmişti. Star Trek: New Generation’dan sevdiğimiz Troi, Riker, Data, Worf gibi karakterleri de yeniden görmek mümkün olacak mıydı?

CBS’in All Access’in yeni serisi Star Trek hayranlarını hayal kırıklığına uğratmadı. Jonathan Frakes hali hazırda, bir çok Star Trek etkinliğinde boy gösteriyordu ve seriye olan bağı hiçbir zaman kopmamıştı. Picard’ın yeni takımı çoğunlukla yeni yüzlerden oluşsa da, William Riker karakteri seriye dahil oldu. Bu dönüşlerin en belirgini ise ilk sezonunun yedinci bölümü olan “Nepenthe” idi. Riker ve Marina Sirtis tarafından canlandırılan karısı Deanna Troi Picard’a Nepenthe bölümünde bir güvenli alan sağlamıştı.

william riker star trek picard

Riker ayrıca, sezonun final bölümü için de üniformasını yeniden giydi. Final bölümünde emeklilikten çıkıp yeni bir uzay gemisiyle Picard’a yardım etmeye giden filoya katıldı. Star Trek: Nemesis’in sonunda, kaptan olması için yapılan teklifleri sonunda kabul eden William Riker’ı böylece iş üstünde görme şansını yakalamış olduk. Oyuncu, Comicbook.com’a verdiği bir röportajda final bölümüyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kaptan sandalyesinde oturuyordum. Üzerimde uzay ünifotmam vardı. Sakalıma şekil verdirdim, kel kısımlarımı kapatıp tekrar Riker saçımı yaptılar. Bütün bunlar çok tanıdıktı, geçmişe dönmek gibiydi.” Aktör ayrıca, Nepenthe bölümünden sonra final için tekrar çağırılmış olmaktan dolayı da memnun olduğunu söyledi.

Artık akıllardaki tek soru, Frakes’in Star Trek: Picard ikinci sezon için yeniden kamera önüne geçip geçmeyeceği.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir