Anasayfa > Blog > KEKW Ne Demek? Sosyal Medya Akımını Tanıyalım

KEKW Ne Demek? Sosyal Medya Akımını Tanıyalım

Sosyal medya platformlarında görmeye alıştığımız KEKW ne demek? Ne zaman ve nerede kullanılır? Gelin göz atalım.

KEKW, sosyal medyadan alıştığımız random gülmenin bir benzeri karşılığa sahiptir. Yorumlarda ya da mesajlarda KEKW yazan bir kullanıcının güldüğü düşünülebilir. Ünlü bir televizyon programında kahkahalara boğulan ve komik gülüşüyle bir internet fenomenine dönüşen komedyen El Risitas’ın gülüşünden esinlenilmiştir. Aşağıda ünlü videoyu da izleyebilirsiniz. Programın 2007 yılında yayımlandığını da belirtelim.

Bane Ne Demek?

KEKW Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Bugün yapmacık bir gülüş olarak yorumlarda karşımıza çıkıyor olan KEKW aynı zamanda popüler mesajlaşma uygulamalarında da görülebilir. İnternetle arası içli dışlı olan herkes tarafından kullanılabileceğini belirtelim.

Ancak bu garip gülme biçiminin en yaygın kullanım alanının oyunlar olduğunu ve uluslar arası bir anlam taşıdığını da hatırlatmakta fayda var. Tıpkı emoji kullanımı gibi düşünebilirsiniz. Bu sayede farklı dilleri konuşan iki oyuncu aynı olaya benzer şekillerde gülebilmektedirler. Dolayısıyla anlamı bakidir.

SJ Ne Demek?

KEKW Nasıl Popülerleşti?

Dünya genelinde bir ivme kazandığı açık olan bu emoji ülkemizde özellikle Twitch yayınlarıyla popülerliğini başka bir boyuta ulaştırdı diyebiliriz. Yayın takipçileri, yaşanan komik anlarda çokça kullanarak daha yaygın bir hâle ulaşmasına öncülük ettiler.

Ğ Ne Demek?

Umarız bu yazımızla aklınızdaki soru işaretini ortadan kaldırmanızda yardımcı olabilmişizdir. Gelecekteki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın efendim. Gülmeleriniz, emojileriniz daim olsun.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir